Дні швейцарського документального кіно: "Воєнний фотограф" Крістіана Фрая

Посольство Швейцарії за сприяння Національної спілки кінематографістів України запрошує вас на Дні Швейцарського документального кіно. Почесний гість фестивалю – швейцарський режисер Крістіан Фрай.

У рамках проекту 15 листопада демонструватиметься стрічка "Воєнний фотограф" (2001) Крістіана Фрая.

Крістіан Фрай є одним з найуспішніших швейцарських режисерів-документалістів. Навчався за напрямком "Аудіовізуальні медіа" в університеті міста Фрібур. У 1984 р. заснував свою власну продюсерську студію. З 2006 по 2009 був головою експертної комісії з документальних фільмів Федерального Міністерства культури. А з серпня 2004 р. є президентом швейцарської кіноакадемії.

Фільм "Воєнний фотограф" (2001) став поворотним моментом у кар’єрі режиссера. Він був номінований на премію "Оскар", отримав численні нагороди і тим самим викликав світовий резонанс. Головний герой – фотограф Джеймс Начтвей, який одночасно є оператором мінікамери, прикріпленої до його фотоапарату, що створює ефект присутності під час зйомки. Впродовж двох років режиссер Фрай супроводжує фотографа в різних зонах конфліктів на Близькому Сході і представляє свого героя, насамперед, як спокійну і стриману людину, яка зовсім не відповідає образу цинічного шибайголови, притаманного цій професії.

Фрай показує глядачу неоднозначність воєнної фотографії та ролі медіа. Фільм апелює до нашого співчуття й показує документальний підхід до самої війни. Він знаходить великий відгук серед публіки і критиків і вважається сьогодні класикою жанру.

Фільми фестивалю демонструються з субтитрами українською та англійською мовами. Покази відбуваються в синьому залі Будинку кіно.

Телефон для довідок: +380 (44) 281 61 30.

Місце:
Будинок кіно

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні