Дні швейцарського документального кіно: "Космічні туристи" Крістіана Фрая

Посольство Швейцарії за сприяння Національної спілки кінематографістів України запрошує вас на Дні Швейцарського документального кіно. Почесний гість фестивалю – швейцарський режисер Крістіан Фрай.

У рамках проекту 16 листопада демонструватиметься стрічка "Космічні туристи" (2001) Крістіана Фрая.

Крістіан Фрай є одним з найуспішніших швейцарських режисерів-документалістів. Навчався за напрямком "Аудіовізуальні медіа" в університеті міста Фрібур. У 1984 р. заснував свою власну продюсерську студію. З 2006 по 2009 був головою експертної комісії з документальних фільмів Федерального Міністерства культури. А з серпня 2004 р. є президентом швейцарської кіноакадемії.

У 2010 році за свій фільм "Космічні туристи" (2009) Крістіан Фрай отримує нагороду World Cinema Directing Award на престижному кінофестивалі "Санденс". Фільм протиставляє світ дуже багатих туристів, які готові платити мільйони доларів за подорож у космос, з тими, хто збирає металобрухт, заробляючи собі на життя у пошуках решток від ракет. Режисер, слідкуючи за підготовкою до польоту першої туристки у космос, опинився на космодромі Байконур у Казахстані, на місці старту колишніх радянських ракет, і своєю стрічкою знайомить глядача з повсякденним життям на Міжнародній космічній станції. Це захоплююча картина, повна сенсаційних поглядів, яка зміцнила славу режисера, як одного з найоригінальніших та сучасних оповідачів сьогодення.

Фільми фестивалю демонструються з субтитрами українською та англійською мовами. Покази відбуваються в синьому залі Будинку кіно.

Телефон для довідок: +380 (44) 281 61 30.

Місце:
Будинок кіно

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні