Презентація українських перекладів книжок Януша Корчака

Книгарня "Є", Польський Інститут у Києві, видавництва "Дух і Літера" та "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" запрошують на презентацію українських перекладів книжок Януша Корчака та про Януша Корчака, яка відбудеться 20 листопада.

Януш Корчак (його справжнє ім’я Генрик Ґольдшмідт, відомий також як Старий Доктор) народився 1878 або 1879 року у Варшаві, загинув в 1942 року в нацистському таборі смерті в Требелінці разом зі своїми вихованцями. Лікар за освітою, педагог волею випадку, письменник за покликанням, і психолог із необхідності. Людина, яка стала легендою ще за життя, класик дитячої літератури, педагог-новатор, зачинатель діяльності на захист прав дитини і повної рівноправності дітей. Він стверджував, що дитина має право бути такою, як вона є, має право на повагу, на помилку, на висловлення своїх думок. Януш Корчак керував і опікувався у Варшаві двома притулками для дітей "Наш дім" і "Дім сиріт", де створив своєрідну дитячу республіку з дитячим парламентом, товариським судом, дитячою газетою… Протягом Першої світової війни Януш Корчак перебував в Україні, зокрема в Києві. Сейм Республіки Польща оголосив 2012 рік "Роком Януша Корчака", який відбувається під гаслом "Немає дитей – є люди".

Учасники: Леонід Фінберг, Іван Малкович, Світлана Петровська, Богдана Матіяш, Роксоляна Свято, Андрій Павлишин, Олександр Ірванець.

Книжки: Януш Корчак, Двотомник вибраних творів, "Пригоди Короля Мацюся", Йоанна Ольчак-Ронікер, "Януш Корчак: сторінками біографії".

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Ірванець Олександр,Малкович Іван,Павлишин Андрій,Матіяш Богдана,Фінберг Леонід

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні