Лекція "Символізм чарівної казки"

Казка — це чарівний світ, світ дивовижного, світ, у якому немає нічого неможливого, і, тим не менш, все відбувається у відповідності з певними правилами. Незважаючи на різноманіття героїв і подій, які зустрічаються у фольклорі різних народів, у казці є функціональні і символічні елементи, завдяки яким можна стверджувати, що казка — це не химерна вигадка, що вона має певні задачі, які виходять за рамки звичайної забавки для дітей.

Казка може перенести нас в інший світ — світ дитинства, вона здатна зняти з нас маску дорослої зверхності, яка не дозволяє нам відчути чарівність існування самого по собі, котре веде нас до іншого дива — чарівності пізнання світу зовнішнього і світу внутрішнього, Всесвіту і людини, яке вимагає від нас відваги.

У казці йдеться про поклик. Цей поклик природний: герой казки не вагається, чи варто йому йти, він просто вирушає у казку. Для того, щоб змінюватися, необхідна яскраво виявлена, така, що не знає сумнівів потреба змінити форму свого існування у світі, здатність вмирати і відроджуватися подібно до казкових героїв. Лише у цьому випадку життя — так само, як і казка,— буде наповнене оптимізмом, і всі пригоди, якими б страшними вони не здавались, будуть мати щасливий кінець.

Місце:
Культурний центр "Новий Акрополь"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
25 грн.

Реклама:

Головне сьогодні