Презентація книжки "Єврейська цивілізація. Оксфордський підручник з юдаїки"

Книгарня "Є" та видавництво "Дух і літера" запрошують на презентацію книжки "Єврейська цивілізація. Оксфордський підручник з юдаїки", яка відбудеться 21 лютого.

Книга "Єврейська цивілізація. Оксфордський підручник з юдаїки" є перекладом The Oxford Handbook of Jewish Studies. Це – унікальне для української гуманітаристики видання, у якому представлено історію науки про єврейство від її зародження до сьогодення. Перед читачем відкривається весь обшир "єврейської цивілізації": історія громад у різних регіонах (мусульманські країни, християнський Захід, Центрально-Східна Європа та ін.) та за різних часів (талмудичний період, Середньовіччя, модерна доба, новітні часи). Книга знайомить з історією єврейських мов, розмаїттям літератури, єврейським містицизмом, теологією, бібліїстикою. У виданні представлено статті з історії єврейського мистецтва, кіно та музики, соціології, демографії, ґендерних студій та інших дисциплін, які об’єднує юдаїка.

Видання адресовано викладачам та студентам гуманітарних факультетів, а також усім, хто цікавиться єврейськими історією та культурою.

Учасники — Маргарита Єгорченко, Вадим Скуратовський, Леонід Фінберг.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Фінберг Леонід,Скуратовський Вадим,Єгорченко Маргарита

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні