Лекція учасників групи Tenpoint "In/Out point"

Запрошуємо на лекції зіркових лекторів всіх зацікавлених в історї, теорії та практиці сучасного медіа-арту!

Вже цього тижня починаються перші заняття в Новій художній школі: медіа-арт для практиків. Ми прагнемо створити цілісний освітній процес, який дасть вичерпні відповіді на такі питання: що таке медіа-арт? хто такий медіа-артист? за допомогою яких новітніх технологій створюється медіа-арт, яка історія взаємовідносин науки, техніки і мистецтва? та яку історію розвитку має медіа-арт у всесвітньому арт-просторі та в Україні?

Вперше, в рамках "Нової художньої школи: медіа-арт для практиків" провідні українські медіахудожники Макс Побережський та Олексій Тищенко проведуть відкриту лекцію, на якій поділяться власним досвідом роботи сучасних художників з новітніми технологіями.

Учасники групи Tenpoint представлять власне бачення локальних аспектів мистецтва нових медіа, особливості розвитку цього новітнього виду мистецтва в Україні. Їх оповідь про десятирічний досвід роботи з новими медіа стане цікавим не тільки студентам школи, але й широкому загалу, оскільки українські медіа-артисти не надто часті гості у публічному художньому середовищі. Цього разу ми безпосередньо матимемо змогу задати питання і взнати чому на думку художників медіа-арт є власне мистецтвом? Як створюються інтерактивні інсталяції? Чи може Україна стати країною розвитку високих технологій? Окрім того, під час лекції ми зможемо побачити на сьогодні вже архівні відеодокументації проектів, виконаних художниками у минулому, як наприклад, інтерактивні інсталяції "Гав-гав" (2008), "Паразит" (2008), "Im-table" (2009), медіаінсталяції "Light3" (2010), "Килим" (2011) та інші.

З моменту початку творчої діяльності у 2003 році на рахунку Tenpoint більше 200 комерційних і некомерційних виступів у якості VJ (в складі PDTA та Tenpoint), ряд інтерактивних інсталяцій, постійна співпраця з українськими музикантами і фестивалями ("Деталі звуку", "Квітну", "Гогольфест"), а також робота з театром "Дах" і гуртом "ДахаБраха".

Tenpoint співпрацювали у якості візуальної підтримки з такими музикантами як Extrawelt, Scorn, Sex in Dallas, Goldie, Тобіас Шмідт, Juno Reactor, Esthetic Education, Даха Браха, Shpongle, Hallucinogen, Controlled Weirdness, Distance, MRK1, Neil Landstrumm, VEX D, DMX Krew, Ottosiderspunk, Kalbata, iTAL Tek, Tim Exile, SCANONE, Radioactive Man, Cursor Miner, Jerome Hill, Elemental, Noyeahno, Warlock, DARQWAN, Kotra, Dunaewsky 69, Andrey Kiritchenko, Valta, Minikin, DJ Feelaz, Noze і багатьма іншими.

Реєстрація на події лекторію

Місце:
М17 Центр сучасного мистецтва

Лектори:
Побережський Максим,Тищенко Олексій

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні