Розмова за мотивами посібника інтернет-грамотності для дітей "Як не заблукати в павутині"

Книгарня "Є" та "Видавництво Старого Лева" запрошують на презентацію книжки "Як не заблукати в павутині" Тетяни Щербаченко та розмову про інтернет-грамоність дітей.

"Як не заблукати в павутині" — перша в Україні пізнавальна книжка про інтернет, розрахована на дітей (середнього шкільного віку). "Видавництво Старого Лева", у якому вийшов цей унікальний посібник, порушує питання безпеки дітей в інтернеті, руйнує стереотипи батьків про його стовідсоткову шкідливість та намагається подолати дитячу розгубленість, яка виникає тоді, коли вони заплутуються у Всесвітній павутині.

Зараз підростає нове покоління дітей, які, на відміну від своїх батьків, знайомляться з інтернетом та віртуальним світом у перші роки життя, а не у свідомому віці. Тож часто свої перші кроки інтернет-просторами вони роблять навмання. Як зробити з інтернету друга-порадника, а не пожирача часу? Як не потрапити в його пастки? Тетяна Щербаченко не просто описує для маленьких юзерів перестороги та принади всесвітньої мережі, а й дає конкретні поради та правила користування мережею, пояснює терміни, розповідає, як діють пошукові системи, що таке мережеві бібліотеки, торенти й обмінники, e–крамниці та e–гроші, торкається питань етикету під час онлайн–спілкування на форумах, у чатах, в електронній пошті та соціальних мережах. Авторка наголошує, що інтернету не треба боятися. Не можна забороняти дітям заходити в Всесвітню павутину, натомість слід показати їм, куди йти та як знаходити правильний шлях, коли заблукав. Це видання – саме на часі не лише дітей, а й для їхніх батьків. Адже теперішнє покоління батьків фактично є першопрохідцями у питаннях комп’ютерного виховання дітей.

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Афян Артем,Петренко Сергій

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні