Кінопоказ: "Paradiso" Джероена Берквенса

Посольство Королівства Нідерландів в Україні, EYE Film Institute Netherlands та МКФ "Молодість" представляють фестиваль голландського кіно "Летючий голландець". Четвертий за рахунком фестиваль пройде під знаком Вінсента ван Гога: 30 березня виповнилося 160 років з дня народження художника.

27 квітня в рамках фестивалю відбудеться показ фільму "Paradiso", реж. Джероен Берквенс, Нідерланди, 2011, 90 хв.

Іґґі Поп, Курт Кобейн та десятки інших легендарних музикантів з’являються в архівних відеозаписах, якими рясніє ця стрічка. Утім, головний персонаж фільму – не вони, а майданчикдля їхніх виступів, амстердамський клуб "Paradiso", неформальний рай, створений на землі у стінах старовинної лютеранської церкви. Сходи від гримерки до сцени там невисокі, але кожна сходинка – це вибух найщиріших емоцій, балансування між страхом та ейфорією.

Джероен Берквенс народився в Ейндговені у 1968 році. 5 років навчався в Академії мистецтв у Бреді. Зняв стрічку "Віддай мені усе", документальний фільм про пошуки легендарного засновника психоделічного фанку Слая Стоуна. Робота отримала нагороду Arte на кінофестивалі студентських фільмів у Ганновері та була показана в багатьох країнах.

Місце:
Культурний центр "Кінотеатр "Київ"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
40 грн.

Реклама:

Головне сьогодні