Відкриття проекту "SPACES: Архітектура спільного"

У рамках міжнародного проекту SPACES за участю незалежних мистецьких інституцій країн Східної Європи CSM представляє серію мистецьких інтервенцій, лекцій, дискусій та музичних перформансів "Архітектура спільного", які на 4 дні розташуються на території колишньої фабрики "Юність" на Андріївському.

Метою проекту SPACES є пошук нових стратегій відновлення міських просторів завдяки мистецьким практикам та ініціативам. Упродовж останніх 10 років Київ, подібно до Тбілісі, Єревана чи Кишинева, переживає період агресивного втручання фінансових інтересів у міське середовище й послідовного руйнування не лише історичної спадщини, а й публічних просторів – місць, які належать усім городянами. Це спричинило вибір локації для проекту в Києві: колишня фабрика "Юність" – територія, де відбувається перший в Україні відкритий діалог громадян міста та великого бізнесу.

Поза тим, спеціальної уваги потребує не лише загроза зникнення публічних просторів, а й зміна самого поняття публічного простору, яка відбувається в сьогоднішніх містах. Це вже не просто місце, відкрите й доступне для всіх. Це простір, який виникає тільки у спільній роботі різних людей і громад – пошуку спільних потреб, спільних інтересів, можливостей спільної дії, включення та порозуміння.

Які інтереси сьогодні об’єднують городян? Чи готові вони працювати разом для перетворення свого міста? Яку роль можуть відігравати мистецькі ініціативи у створенні чи відновленні публічних просторів? Чи можуть мистецькі простори бути публічними? Чи можуть вони бути моделлю ширших перетворень?

Відповіді на ці та інші питання будуть шукати художниці й художники, урбаніст(к)и, незалежні культурні агенти й активіст(к)и на території колишньої фабрики "Юність" на Андріївському.

Програма складається з 12 мистецьких інтервенцій, низки художніх і музичних перформансів, лекційно-дискусійної програми і Міського форуму.

23 травня, четвер

16:00–18:00 "Право на справедливе місто" – відкрита дискусія про міський розвиток у Єревані, Тбілісі, Кишиневі й Києві
19:00–20:00 Офіційне відкриття проекту "SPACES: Архітектура спільного"
20:00–20:30 Перформанс Алевтини Кахідзе "Сад симбіозів"
21:00–22:00 Музичний перформанс DRUMТИАТР (Гриць Семенчук, Юрко Іздрик, Олексій Гмиря)

Програма проекту

Вхід вільний. Усі події й проекти відкриті для участі всіх охочих – 23 – 26 травня від 14:00 до 22:00.

Місце:
Територія колишньої фабрики "Юність"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні