Зустріч із чеським ілюстратором Мартіном Кубатом

Чеський центр в рамках Книжкового арсеналу представляє зустріч із чеським ілюстратором Мартіном Кубатом: демонстрація авторських книжок, розмова про сучасні ілюстраторські тенденції Чехії. Модератор – Ілля Стронґовський.

Мартін Кубат – графік та ілюстратор. Навчався у Вищій художньо-промисловій школі в Празі. Працює над авторськими книгами, член групи KOPR і художній редактор тижневика А2. Його унікальна книга під назвою "Вже вечір, випускайте чорта" отримала нагороду "Найкрасивіша чеська книга року – 2008". Наприкінці 2009 року її видало у чеській та англійській версії видавництво Fra.

Мартін Кубат творить переважно малюнки ручкою і тушшю у дуже особливому стилі. Його поначіркувані, замазані, нашкрябані картинки мають цілком унікальний характер – це такі собі "кубатовізми". Малюнки він влучно пересипає власними зауваженнями, коментарями та вигуками, завдяки чому вдається змоделювати дотепні, часто простацькі, історії та переживання. Малюнки через це стають пластичнішими у своєму значенні, рухомішими, тому його роботи тримаються незалежно, як самостійні твори.

Захід відбудеться в залі №1 Книжкового арсеналу.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Кубат Мартін

Вартість:
за квитком на фестиваль – 20 грн.

Реклама:

Головне сьогодні