Презентація результатів воркшопу "Фрунзе 35 – переосмислюємо промзону"

Представництво Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні разом з "Арт-фундацією Воронова" запрошують узяти участь у презентації результатів міжнародного урбаністичного воркшопу "Фрунзе 35 – переосмислюємо промзону" та обговоренні проекту ревіталізації території колишнього заводу солодових екстрактів.

Протягом 27-31 травня в Києві відбуватиметься міжнародний урбаністичний воркшоп за участю молодих архітекторів, культурологів, соціологів, місто планувальників, географів, економістів, урбаністів з восьми європейських країн, які працюватимуть разом над створенням концепції реновації частини покинутої індустріальної зони і будівлі колишньої броварні, а пізніше заводу солодових екстрактів, що знаходяться в одній з найстаріших частин Києва, Подолі, по вулиці Фрунзе 35.

Ідея воркшопу полягає в тому, щоб започаткувати нову практику співпраці представників різних соціальних і фахових середовищ у сфері розвитку міста при розробці планів забудови та благоустрою міських територій.

Хоча силует і фасад колишньої фабрики є досить впізнаваними, більшість навколишніх мешканців не сприймають її як частину міського середовища. ромисловість, що була складовою міста Індустріальної доби, сьогодні або переноситься за межі міста, або просто ліквідується у зв’язку з економічною недоцільністю. Як і решта покинутих промзон, завод на Фрунзе 35 перетворився на привида сучасного Києва, який безпорадно лежить сірою непомітною плямою на карті міста.

У 2012 році за ініціативою "Арт-фундації Ігоря Воронова" було розроблено проект конверсії будівлі заводу у музей сучасного мистецтва, проте, на жаль, реалізувати його не вдалося. В ході воркшопу молоді вітчизняні і закордонні спеціалісти розроблять власну ідею повернення колишньої промислової території до життя міста і його мешканців. Після презентації і обговорення результатів воркшопу, ми запрошуємо всіх гостей на фуршет для неформального спілкування та прощальну вечірку наших учасників і учасниць.

Робочими мовами заходу будуть українська і англійська з послідовним перекладом.

Звертаємося до вас з проханням зареєструватися на участь у заходах, заповнивши онлайн-анкету до 30.05.2013. Телефон для довідок: +380 (44) 279 98 58

Місце: ст. метро "Видубичі", вул. Інженерна, 7в (колишній "Експериментальний машинобудівний завод").

Час: 31 травня 2013 р., 18:00, початок реєстрації з 17:30.

Місце:
Територія колишнього "Експериментального машинобудівного заводу"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні