Круглий стіл "Професійна культурна критика: стратегії спілкування з читачем"

31 травня в рамках Книжкового арсеналу відбудеться круглий стіл "Професійна культурна критика: стратегії спілкування з читачем".

Учасниці та учасники: Катерина Ботанова, Юрій Володарський, Віра Балдинюк, Лариса Бабій, Анна Лазар.

В центрі уваги – компетенція критика і читача, їхні взаємні горизонти очікування, точки комунікації між професійною спільнотою та зацікавленим учасником культурного життя, можливі шляхи розвитку культурної критики в Україні.

В Україні аудиторія, готова долучитися до культурного життя, дуже мала (і в порівнянні з сусідніми країнами, і як відсоток населення, готовий сприймати щось більше, ніж веселі демотиватори). Якщо низка популярних видань формує моду на певні явища (ніч музеїв, виставки, заходи Французької весни чи тижні австрійського кіно), то завдання аналітичних видань – підхопити цей інтерес аудиторії і залучити її до рефлексії.

Ця невелика, але активна аудиторія, яка цікавиться культурними подіями, бере участь у фестивалях, працює в креативному просторі, перспективна і варто шукати шляхи, як співпрацювати з нею. Адже на наших очах формуються нові моделі медіа, коли аудиторія стає ще й інвестором ресурсу. Чи зможе вона диктувати свої смаки? Які в неї інтереси? Як зберігати компетентний рівень розмови у спілкуванні з читачами? Як активізувати та розширювати експертну спільноту – критиків, мистецтвознавців, кураторів, письменників?

Захід відбудеться в залі 3.

Місце:
Мистецький арсенал

Лектори:
Бабій Лариса,Ботанова Катерина,Володарський Юрій,Лазар Анна,Балдинюк Віра

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні