Відкриття виставки "Дзеркало архіву"

Запрошуємо на відкриття головної виставки Міжнародного фестивалю візуальної культури "Візії" "Дзеркало архіву" німецького документаліста Бурхарда фон Хардера, що відбудеться 18 червня о 19:00 в Інституті проблем сучасного мистецтва.

До уваги публіки буде представлена колекція пошкоджених негативів часів холодної війни, які були знайдені у покинутій будівлі колишньої комуністичної газети Вінниці, та за допомогою яких автор проекту відтворює образ епохи, що переломлений крізь призму історичних та матеріальних спотворень. І як справжній дослідник, Бурхард фон Хардер також знаходить і людей, зображених на негативах, що розповідають свої історії…

Із тексту до проекту:

"…Якимось незбагненним чином, ці знімки до щему живі – попри всю їхню канонічну "прилизаність", і попри всю, хоч як рівненько розгладжену, неприховану вбогість схованої за ними дійсности. Буркгард побачив у них те, що для нас, із дитинства пересичених "наочною аґітацією і пропаґандою", дотепер лишається поза зоною видимого (легко уявити, як відмахнулись від настирного німця в місцевому музеї: та забирай, чудак-чоловік, кому воно впало!): у цих знімках є краса і сум. Є люди, живі й неповторні, що виглядають одночасно і вродливими – і дивно беззахисними під "рентґенівським" оком художника. І є художник – безіменний, як у середньовіччі, Майстер, котрого Буркгард за руку виводить із темної кімнати й ставить нам перед очі…" (Оксана Забужко)

Проект "Дзеркало архіву" представить автор – Бурхард фон Хардер, на відкритті також виступатиме письменниця Оксана Забужко, організатори фестивалю "Візії".

Час работи виставки: 18 червня – 01 липня 2013 року, з 10:00 до 18:00 щоденно, крім понеділка. Вхід вільний.

Повна програма фестивалю

Місце:
Інститут проблем сучасного мистецтва

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні