Кінопоказ: "Довгі проводи" Кіри Муратової

У п’ятницю, 9 серпня, о 21:30 на Арт-пікніку Слави Фролової відбудеться відкриття програми кінопоказів з серії "Класика українського кінематографу" від Національного центру Олександра Довженка.

Відкриє програму показ раннього фільму Кіри Муратової "Довгі проводи", реставрований на базі Національного центру Олександра Довженка та Національної кіностудії ім. О. Довженка.

Глибинне психологічне спостереження зовні буденних взаємин матері, яка переступила межу молодості, і сина-підлітка, який почуває себе дорослим.

Фільм про зруйновану сім’ю, про кохання, що пройшло і залишило героїні лише спільне з чоловіком прізвище, розбиті надії і єдине джерело щастя – сина. Йому вже 16 років, і він, обтяжений надмірним піклуванням матері, збирається поїхати до батька-археолога, з яким минулого літа працював у експедиції. Юнака приваблює справжнє чоловіче життя. У центрі фільму – моральне прозріння героїв: матері, яка зрозуміла, що настав час перемогти власні образи і надії, відпустити сина до батька, і сина, який збагнув перший закон дорослого життя – неможливість залишати матір саму.

Місце:
Національний комплекс "Експоцентр України"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні