Лекція Ірини Ігнатенко "Тілесність та сексуальність в традиційній культурі українців"

Книгарня "Є" та видавництво "Дуліби" запрошують на відкриту лекцію Ірини Ігнатенко "Тілесність та сексуальність в традиційній культурі українців". Зустріч відбудеться 4 вересня.

Що знала про власне тіло, його будову і функції українська сільська жінка середини ХІХ – початку ХХ ст.? Як розвивалась і розкривалась її сексуальність? Чи могла вона самостійно обирати шлюбного партнера? Чи здатна була регулювати народжуваність? Якою була доля дівчини, яка втратила цноту й народила позашлюбну дитину? Кому належало тіло жінки в українській традиційній культурі? За допомогою яких механізмів контролю над жіночим тілом та сексуальністю закріплювалась жіноча підлеглість у суспільстві? Як подвійні моральні стандарти та норми щодо жіночої поведінки розкривають патріархальність української культури? Зрештою, що змінилося в царині приватного та інтимного життя українки за останні сто років?

Саме на ці запитання відповість науковець Ірина Ігнатенко під час лекції "Тілесність та сексуальність в традиційній культурі українців".

Місце:
Книгарня "Є" на "Золотих воротах"

Лектори:
Ігнатенко Ірина

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні