Лекція-воркшоп Миколи Ковальчука "Основи типографії: естетика і технологія шрифту"

18 та 20 вересня в рамках "ГогольFestу" відбудеться лекція-воркшоп Миколи Ковальчука "Основи типографії: естетика і технологія шрифту".

Повсякденні речі, що здаються очевидними, дуже часто зостаються незрозумілими. Робота зі шрифтами, з оформленням тексту – один із яскравих прикладів такого непорозуміння.
Що відрізняє красивий шрифт від потворного? Чи актуальне взагалі таке розрізнення? Як воно пов’язане з конкретними контекстами та з історією розвитку європейської писемності? За якими критеріями можна обирати та комбінувати шрифти?

Зрештою, типографія належить до мистецтв, де естетика значною мірою зумовлена технологічними обмеженнями, нероздільно пов’язана з ними. Тож протягом двох зустрічей ми спробуємо з’ясувати, як сучасні технології цифрової верстки залежать від ручного письма та металевого набору, як вони співіснують і взаємодоповнюють одне одного лише для того, аби досягнути спокійного й непоказного "срібного набору".

Микола Ковальчук – текстовий дизайнер (розробив понад сто макетів книжок та багатосторінкових видань для українських та європейських компаній), власник приватної ліцензії Adobe Creative Suite та низки комерційних шрифтів, сертифікований тренер у галузі нових медіа, викладач Могилянської школи журналістики та Школи візуальних комунікацій (Київ).

Місце проведення: "ГогольFest", локація "Коворкінг".

Місце:
Арт-кластер "Видубичі"

Лектори:
Ковальчук Микола

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні