Концерт за участю швейцарського диригента Лютаураса Балчюнаса та українських музикантів

30 жовтня 2013 року о 19:00 в Колонному залі Національної філармонії України за підтримки Посольств Швейцаріі в Україні та Литовської Республіки в Україні відбудеться концерт за участю видатного швейцарського диригента литовського походження Лютаураса Балчюнаса.

У 2000-2003 Лютараус Балчюнас був головним диригентом Литовського національного театру опери та балету, започаткував міжнародні музичні фестивалі в Трокаї, фестивалі в Швейцаріі "Mammern Classics", "Murten Classics Festival".

У Києві музикант виступить разом з Національним ансамблем "Київська камерата", відомими українськими музикантами – заслуженою артисткою України, скрипалькою Богданою Півненко, лауреатом Міжнародних конкурсів скрипалем Борисом Громовим, Ярославом Венгером.

У концерті прозвучать твори Бетховена, зокрема, концерт для скрипки з оркестром й увертюра "Коріолан", Моцарта – симфонія "Кончертанте" для скрипки і альта з оркестром, Шуберта симфонія №5 і Малер Адажієто.

Співпраця швейцарського диригента з українським колективом – значна подія в культурному житті столиці, зразок плідних мистецьких обмінів, а також прояв народної дипломатії, коли міждержавні стосунки європейських столиць зміцнюються засобами музичного мистецтва.

Місце:
Національна філармонія України

Лектори:
Без лектора

Вартість:
45-90 грн.

Реклама:

Головне сьогодні