Вистава "Лісова пісня" Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса

"Лісову пісню" режисер Андрій Приходько поставив для "курбасівців" на честь 140-річчя від дня народження Лесі Українки. Ця постановка балансує між інноваційним, сміливим, несподіваним прочитанням хрестоматійного твору та уважним, обережним ставленням до авторського тексту. "Лісова пісня" театру Леся Курбаса – є щемкою та емоційною, і, водночас інтелектуальною. У ній звучить справжня українська музика від гуртів "Кросна", "Божичі" та "Древо", а також спів сопілки. Вона є театральним міксом сюрреалізму, народних традицій та мистецьких експериментів.

Для постановника та акторів вистави головною є проблема людини, яка, втрачаючи глибинне та природне, позбавляється власної сутності. На очах у глядача відбувається гра з простором, а костюми й музика апелюють до чуттєвості. "Лісова пісня" іде у "трьох колядах", зміна яких символізує не тільки зміну сезону, але й зміну стану душі.

- Перша частина "Свято", де людина відкриває, пізнає природу як Кохання і кохання як Природу, складається з прадавніх ритуалів і пісень (розігрується як українські народні дійства);
- Друга частина "Клопіт", де в метушні, побутових сварках герої вистави втрачають поезію, переходять на брудну прозу і врешті взагалі втрачають рідну мову, (в жанрі реалістичної драми);
- Третя частина "Смерть", де на місці колишнього розквіту і краси панують сучасні злидні, деградація, де герой, дійшовши до повного духовного занепаду, гине (документальний театр, що доходить до сюрреалізму).

Замовлення квитків за тел.: +380 (98) 993 08 92, +380 (66) 455 73 28.

Місце:
Національний палац мистецтв "Україна"

Лектори:
Без лектора

Вартість:
150-250 грн.

Реклама:

Головне сьогодні