Лекція: "Що таке мода: блискавична кар’єра за 100 років"

4 листопада стартує цикл лекцій історика моди, культуролога, фешн-критика Зої Звіняцьківської "Історія моди ХХ століття". Тема лекція: "Що таке мода: блискавична кар’єра за 100 років".

Світову історію ХХ століття всі ми, переважно, знаємо. А історію моди? Звичайно, ми розуміємо, що історія − це не перелік фактів, дат та подій. Це розуміння того, чим жили люди в той чи інший час, які рушійні сили були в них для тих чи інших дій. Вкрай важливо усвідомити, чим була мода для людей в ХХ столітті − адже її функції і, відповідно, зміст неодноразово змінювалися. На першій лекції Зоя Звиняцькивська дасть слухачам необхідні базові знання, підґрунтя до тезисів, відкриттів та гіпотез, які далі будуть обговорюватися протягом всього курсу.

Авторський курс Зої Звиняцьківської "Історія моди ХХ століття" − новий напрям Культурного Проекту, розкаже про головні соціальні та культурні зміни минулого століття крізь призму моди.

Історія моди за останні 100 років − це, по суті, історія культури, соціології та соціальної психології «в одному флаконі». Мова моди унікальна: можливо, жоден інший предмет не може розказати нам стільки про нас самих, бо ніщо так тісно не контактує з нашим тілом, як одяг.

Зоя Звиняцьківська, лектор курсу:
"Ми торкнемося головних, насущних, найважливіших питань, які люди минулого і цього століття намагалися вирішити в тому числі і за допомогою одягу , визначимо найважливіші зміни, які сталися за цей час у відношенні людини до самого себе. Вирішення цих питань часто виходило за рамки одного часового проміжку або "стилю" − і ми будемо розглядати їх цілком, крізь періоди і тенденції, не забуваючи при цьому барвисто презентувати і ті, й інші".

Курс складається з 10 лекцій та проходитиме щопонеділка.
Початок лекцій о 19:00.
Лекція триває 2 години з перервою на чай.
Лекція читається російською мовою.

Для всіх нових слухачів перші дві лекції – за ціною однієї.

Детальна інформація про оплату та абонементи – на сайті www.culturalproject.org.

Сторінка Культурного Проекту на Facebook.

Місце:
Музейно-виставковий центр "Музей історії Києва"

Лектори:
Звиняцьківська Зоя

Вартість:
200 грн.

Реклама:

Головне сьогодні