Лекція Олександра Адамянца "Незалежні інтернет-видання в політичному контексті Білорусі"

СSM у рамках семінару культурної критики і репортажу "Культура 3.0" запрошує на лекцію Олександра Адамянца (Білорусь) "Незалежні інтернет-видання в політичному контексті Білорусі: досвід "Новай Эўропы".

У лекції йтиметься про те, як може існувати незалежне видання в жорстких політичних умовах. Олександр Адамянц розповість про те, як при цьому зберігати рівень інтелектуальної дискусії. Що сьогодні цікавить білоруську аудиторію і чи збігаються ці очікування з редакційною політикою "Нової Європи"?

Олександр Адамянц – засновник та головний редактор інтернет-журналу "Нова Європа". Філософ, медіа-аналітик, фахівець у сфері електронних медіа, директор Центру європейських досліджень. Засновник сайту інтелектуальної спільноти Білорусі Belintellectuals.

Інтернет-журнал "Нова Європа" був створений у 2006 році. На сторінках видання висвітлюються питання євроінтеграції, міжнародної політики, соціального життя Європи та країн пострадянського простору. Журнал зосереджується на критиці сучасної культури Білорусі та дискусійних питаннях національних історій. Серед авторів – провідні білоруські інтелектуали, критики, політологи, фахівці з історії та мистецтва, театру, філософії (Олексій Браточкін, Ольга Шпарага, Сабіна Брило, Павло Усов, Ганна Кісліцина, Євген Ліпкович, Тетяна Артимович та ін.).

"Нова Європа" існує лише в інтернет-просторі, але від самого початку видання обростало супутніми офлайн-проектами: на базі журналу відбуваються регулярні круглі столи, публічні лекції, літні школи та семінари. До 2008 року "Нова Європа" видавала паперові тематичні номери, упродовж 2010-го – pdf-версії журналу.

"Нова Європа" також реалізовує видавничу програму в партнерстві з дружніми інституціями. Так у 2011 році разом із київським видавництвом "Дух і літера" журнал "Нова Європа" підготував до друку книгу німецького історика мистецтва Макса Імдаля "Опыт другого видения: статьи об искусстве Х-ХХ веков".

Лекція відбуватиметься російською мовою.

Реєстрація на лекцію є обов’язковою! Будь ласка, зареєструйтесь за мейлом [email protected] або телефоном +380 (44) 501 94 61.

Семінар культурної критики та репортажу "Культура 3.0" – освітній проект на базі онлайн-журналу Korydor. Семінар передбачає роботу з журналістами та редакторами, які пишуть на культурну тематику. Навчальна програма семінару складається з чотирьох тематичних модулів, а також низки публічних лекцій та круглих столів із залученням ширшої аудиторії. Початок семінару – 22 листопада 2013 р., закінчення – квітень 2014 р. Мета проекту "Культура 3.0" – артикулювати та поширювати міжнародні стандарти відповідальної, чесної журналістики в культурному секторі. Семінар покликаний створити умови для розвитку фахової культурної журналістики в Україні, підвищити професійний рівень журналістів, які пишуть на теми культури. Під час навчальних днів куратори модулів, запрошені лектори та учасники семінару спробують випрацювати спільне розуміння особливостей критики в час, коли відчутно змінюються принципи комунікації між критиком і читачем, виданням і аудиторією.

Проект підтримано Програмою і3 "Ідея-Імпульс-Інновація" Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".

Лекція Олександра Адамянца відбудеться за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

Місце:
Tri:

Лектори:
Адамянц Олександр

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні