Екскурсія виставкою китайської новорічної картини "Няньхуа"

У суботу в Музеї Ханенків китаїстка Марта Логвин проведе екскурсію виставкою китайської новорічної картини "Няньхуа". Екскурсія почнеться о 12:00.

"Няньхуа" – тимчасова виставка з музейних фондів, яку Музей Ханенків представив з нагоди новорічних свят. Народна картина няньхуа – це твори-побажання, що ними в Китаї зичили добра на весь наступний рік. Їх малювали, вирізали на дошках, друкували і розфарбовували протягом усього року. Проте, продавали саме напередодні новорічного свята – найяскравішого з усіх традиційних свят Піднебесної.

Няньхуа втілює мрії і прагнення простих китайців. Селянин був радий бачити велике зображення, яке заповнювало все поле картини. У кожному фрагменті йому хотілося знайти якомога більше натяків на прийдешнє щастя.

Яскраві фарби асоціювалися з заможним побутом. Білолиці вгодовані діти, майже як на радянських плакатах, обіцяли міцних здорових нащадків, які виростуть "як тигри". Домашні тварини химерним чином стали символом достатку, тому кіт, та ще й на мотузці, означає безперервне надходження грошей. Хоч яка мала ймовірність, що дві радісні події стануться одночасно, пари предметів та істот у композиції покликані привернути до глядача саме такий щасливий збіг обставин.

Вартість участі в екскурсії для однієї особи – 20 грн. Окремо сплачується вхідний квиток до експозиції музею: 20 грн. (дорослі), 10 грн. (студенти), 8 грн. (пенсіонери та школярі).

Екскурсійні групи формуються за попереднім записом за телефоном: +380 (44) 235 32 90 (середа – неділя з 10:30 до 17:00).

Місце:
Музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків

Лектори:
Логвин Марта

Вартість:
40 грн.

Реклама:

Головне сьогодні