Зустріч Юрія Андруховича та Ігоря Померанцева "Празькі акценти"

Зустріч "Україна моя… Україна – моя? Празький акцент" – розмова з "двох кутків": Юрій Андрухович (Станіславо- Франківськ) та Ігор Померанцев (Прага).

"Празькі акценти" – це спроба особливого діалогу, історій та текстів, що обертаються навколо одного із найчарівніших міст Європи – Праги. Празького акценту як фонетичного явища не існує, однак ці двоє письменників інтонують його вже впродовж кількох років як частину української культури. І не лише у політико-культурологічному сенсі. Кожен із письменників так чи інакше створює індивідуальну візію цього міста, мандрує її запахами та образами, зустрічається з людьми та місцями.

Обидва – затяті мандрівники, вони давно приятелюють і навіть входять до ініціативної групи одного міжнародного поетичного фестивалю, хоча живуть у різних країнах, мають різні громадянства і творять різними мовами. Обидва погодились восени 2013-го на цю зустріч, щоб говорити про художній образ європейських міст, але напередодні весни 2014-го їхня розмова набуває нових сенсів та контексту.

Чи подобаються їм революційна риторика, візуальний авангард, стилістичний модернізм, історичний і сучасний? Що змінюється у їх ставленні до поезії, перекладу і журналістики?

Про Прагу співбесідники почитають фрагменти своїх есеїв, на зустрічі будуть представлені фото празького фотографа австрійського походження Мілени Фіндайз.

Фіналом зустрічі буде традиційне спілкування із залом – відповіді на запитання і автограф-сесія.

Модератор – Діана Клочко
Вхід вільний

Місце:
Дім освіти та культури "Майстер Клас"

Лектори:
Андрухович Юрій,Померанцев Ігор

Вартість:
Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні