Проект "Неймовірна Наука"

В неділю 12 жовтня у м.Дубно на території Дубенського замку всі охочі зможуть поринути у світ "Неймовірної Науки".

З різних куточків України під відкритим небом в імпровізованій "лабораторії" зберуться науковці та просто любителі науки нового покоління, які за допомогою різноманітних експериментів та технічних приладів зможуть довести жителям та гостям міста, що наука – це неймовірно цікаво. Окрім того проект для відвідувачів безкоштовний, тому що наука повинна бути доступною.

Даний проект "Неймовірна Наука" є місцевим невеликим аналогом міжнародного науково-популярного заходу "Науковий пікнік", який спрямований на популяризацію науки в сучасному світі та був придуманий у Польщі в 1997 р. Тобто поляки щорічно вже майже два десятки років доводять своїм землякам, що наука – це не лише книжки й дисертації, а набагато захоплюючі речі, які до того ж нас постійно оточують. При чому наші сусіди роблять це настільки завзято, що їхній "Науковий пікнік" у 2005 р. був визнаний Європейською комісією одним з 10 кращих в області "Наука і суспільство".

У 2012 р. "Науковий пікнік" був поширений на територію Грузії, а у 2013 р. на територію Литви.

Того ж 2013 р. він також був розповсюджений і на територію України завдяки українським випускникам молодіжної програми "Study Tours to Poland". Тут цей проект отримав назву "Наукові пікніки в Україні / Scientific Fun" й проводиться у перший місяць осені. В 2013 р. у ньому прийняли участь 5 великих українських міст (Київ, Харків, Луганськ, Львів, Тернопіль), а цього року у вересні під гаслом "Наука об’єднує" - вже 7 українських великих міст - Київ, Харків, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Львів, Тернопіль, Луцьк).

У кожному місті на захід приходили тисячі відвідувачів. Як бачимо, на жаль, Рівненська область за 2 роки проведення цього міжнародного унікального проекту в Україні до нього так і не долучилася.

Ситуацію потрібно виправляти, а науку й освіту популяризувати в європейський спосіб.
Організатори проекту "Неймовірна Наука" розраховують, що після проведення цьогоріч такого заходу Рівненщина на наступний рік буде готова взяти участь в україно-польському проекті "Наукові пікніки в Україні / Scientific Fun".

Запрошуємо на "Неймовірну Науку" і маленьких, і дорослих. Вражень ви отримаєте сповна. Це буде ваш новий погляд на науку.

Реклама:

Головне сьогодні