Виставка «Зерна нового. Час як реальність»

Школа сучасного мистецтва за підтримки Інституту проблем сучасного мистецтва запрошує на відкриття виставки 26 січня «Зерна нового. Час як реальність».
Основна особливість виставки – її експериментальний, вільний, відкритий формат. Відкритий для пошуків нового і «неправильних» ходів. Пом'якшили фільтри відбору – внутрішні і зовнішні. Не зосереджувались на «артикулюванні» мистецтва, і не відкидали «сире». Вийшов плід колективної творчості учнів школи – початківців художників і кураторів.
Концепції виставки, в строгому сенсі цього слова, що обмежує її значення, її звучання, немає. Бути в часі, відчути себе в ньому – спроба вловити Zeitgeist – є надзавданням актуального мистецтва. Що дуже важливо усвідомити тим, хто в це мистецтво приходить зараз. Їм потрібно зловити час. Тут мають місце бути всі концепції часу – аж до констатації його відсутності. Зіставляються різні аспекти його переживання – соціальні та екзистенційні, колективні та індивідуальні, тонкі і брутальні.
Кожен куратор, опіка «своїх» художників, створює виставку у виставці. У «розщепленій» свідомості, множинності точок зору, схожих і кардинально протилежних, криється її головна інтрига.
30 січня о 19:00 буде обговорення виставки.

Реклама:

Головне сьогодні