Дискусія між Катериною Ботановою та Олесем Донієм «Культурна політика»

24 лютого відбудеться дискусія між Катериною Ботановою та Олесем Донієм у рамках проекту «Культура vs. Пропаганда». Фокус дискусії – культурна політика.

Обох спікерів можна вважати знаковими фігурами в просторі культури та культурної політики України. Катерина Ботанова – культурна експертка, донедавна директорка Фундації«Центр сучасного мистецтва», експерт Європейської комісії з розробки і впровадження програми «Культура» для регіону Східного партнерства. Олесь Доній – політик, голова Мистецького об’єднання «Остання барикада», голова Всеукраїнського комітету захисту української мови, президент Центру досліджень політичних цінностей.

Модеруватиме захід письменниця і журналістка Лариса Денисенко.

Війна вносить суттєві корективи в культурну політику держави. Нинішнє керівництво Міністерства культури заявило, що культура і гуманітарна політика мають служити завданням фронту і стати інструментом захисту національної безпеки. Чи означає це, що і мистецтво таким чином має перетворитися на рупор пропаганди? Чи справді війна на сході України спричинена тим, що держава не займалася культурною політикою?

Що про це думають учасники дискусії?

«Все свідоме життя я займаюся пропагандою української культури, української мови. Якби ще цим займалася держава, – можливо, ми і війни б не мали», – вважає Олесь Доній.

«Будь-яка пропаганда (в тому числі української культури чи мови) – це спрямована комунікація з суспільством. Такий формат не лишає йому ніяких варіантів вибору. Тому держава має займатися не пропагандою, а промоцією – не змушувати суспільство полюбити щось (ідеї, цінності, українську культуру, наприклад), а запропонувати йому привабливий і цікавий вибір», - позиція Катерини Ботанової.

Вхідним квитком на захід є дитяча книжка, яка стане внеском у спільний проект Форуму видавців і Фундації Дарини Жолдак – «100000 книг для сільських бібліотек».

Реєстрація обов’язкова.

Місце: Fedoriv Hub (вул. Велика Васильківська, 5, Арена-Сіті, офіс 27, 5-й поверх), Лектори: Ботанова Катерина , Доній Олесь , Денисенко Лариса, Вартість: дитяча книжка грн, Організатори: Проект «Культура vs. Пропаганда»

Реклама:

Головне сьогодні