Лекція Надії Парфан «Міста, яких не було: історія радянської урбаністичної утопії»

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Надії Парфан «Міста, яких не було: історія радянської урбаністичної утопії», що відбудеться у середу, 25 лютого, о 19:00 в рамках виставки «Надбудова».

Чи можна винести урок з містобудівних теорій минулого століття? Як мріяти про ідеальний пострадянський Київ? Ця лекція – про еволюцію утопічного мислення в теоріїі і практиці радянського містопланування. Розглянуть радянську урбаністичну утопію в широкому контексті західної модерності – від Томаса Мора та Шарля Фур'є до сучасного утопіста Девіда Гарві. Це допоможе прослідкувати еволюцію утопічних проектів радянського урбанізму – від «літаючого міста» в революційні 20-ті до Славутича, Русанівки і типових мікрорайонів пізньорадянської епохи. Також розглянуть просторові трансформації цих проектів протягом останніх десятиліть і спробують оцінити шанси пострадянських міст на свою утопію.

Вхід вільний.

Місце: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44), Лектори: Парфан Надія, Безкоштовно, Організатори: Центр візуальної культури , Журнал «Політична критика»

Реклама:

Головне сьогодні