Лекція Франсуази Тебо «Жіноча та ґендерна історія у Франції: характеристики та сучасні тенденції»

У понеділок 2 березня о 17:00 в центрі польських та європейських студій НаУКМА, з нагоди Міжнародного жіночого дня та відзначення 100-річчя Першої світової війни Французький інститут запрошує вас на лекції Франсуази Тебо, однієї з найвизначніших дослідниць жіночої історії у Франції. Тема: «Жіноча та ґендерна історія у Франції: характеристики та сучасні тенденції».

Опубліковані у Франції і в Італії між 1990 і 1992 рр. 5 томів «Історії жінок Заходу» вперше надали жіночій історії тієї інтелектуальної значимості, у якій їй відмовлялося раніше. Лекторка представить останні здобутки досліджень в галузі «Жіноча та ґендерна історія» у Франції.

Йтиметься про підходи до ґендерної проблематики, про нові виклики і питання. Франсуаза Тебо зупиниться на тематиці сучасних досліджень, представить журнал «Кліо. Жінки, ґендер, історія», запропонує обговорити нові форми інституціоналізації.

Вхід вільний.

Місце: Центр польських та європейських студій НаУКМА (вул. Волоська, 10, корп. 6), Лектори: Тебо Франсуаза, Безкоштовно, Організатори: Французький інститут в Україні , Центр польських та європейських студій НаУКМА

Реклама:

Головне сьогодні