Зустріч з читачами німецького журналіста Бориса Райтшустера

11 березня о 18:00 у «Книгарні Є» відбудеться зустріч з читачами відомого німецького журналіста та експерта з російських питань, автора низки заборонених в Росії книг Бориса Райтшустера.

У зустрічі також візьме участь Юлія Орлова, директор харківського видавництва «Віват», яке вперше надрукувало російською та українською мовами політичний бестселер Б.Райтшустера «Путінократія» (здобув перше місце у Всеукраїнському рейтингу «Книга року-2014» в номінації Обрії).

Серед німецьких публіцистів Борис Райтшустер вважається ворогом номер один російського президента. А у середовищі журналістів його називають найгострішим критиком політики Путіна.

У Німеччині книжка «Демократура Путіна» пережила два перевидання, ставши політичним бестселером. Як зазначають критики, її можна було би читати як захопливий детектив, якби вона не відображала жахливу реальність. Саме цю книгу у вересні випустило харківське видавництво «Віват» під назвою «Путінократія» відразу у російському та українському перекладах. «Це видання – відображення нашої громадянської позиції, навчити читача думати – частина нашої місії, і ми готуємо серію книг, які спрямовані на цю мету», – підкреслила Ю.Орлова.

Коли книга вперше вийшла у світ у 2006 році, вона відразу отримала загалом схвальні оцінки, але читачі сприймали її як занадто песимістичну картину сучасної Росії. Але за вісім років, у 2014 році, виходить друге перевидання. Книжка була збільшена на 80 сторінок і набула нових шанувальників – більшість скептиків, які не вірили прогнозам Райтшустера у 2006 році, пристали на бік автора. Однією з причин стала ганебна історія анексії Криму.

У книзі досліджені найбільш гучні політично-економічні карні справи (справа ЮКОСа, наприклад), сучасний опозиційний рух, особливу увагу автор привертає до сучасних війн, розв’язаних Росією на Кавказі. Є у книзі і окрема глава, присвячена розвитку відношень з Україною. Завдяки виданню «Путінократії», український читач вперше зможе познайомитись із результатами розслідування німецького журналіста.

Місце: Книгарня «Є» на «Золотих воротах» (вул. Лисенка, 3), Безкоштовно, Організатори: Книгарня "Є"

Реклама:

Головне сьогодні