Курс «Пристрасті художників. Кіно з мистецтвознавцем»

Курс «Пристрасті художників в Освітній станції 31В1. Кіно з мистецтвознавцем» вже перевалив за свій екватор. Вже встигли поговорити про Фірду Кало, Амедео Модільяні, Ван Гога, Яна Вермеєра, Питера Гринуея, Камілу Клодель, Пабло Пікассо.

Попереду ще 4 цікавих фільми, а отже 4 цікавих вступних лекцій.

Це преший в Києві подібний формат перегляду фільмів з мистецтвознавцем, де нарешті можливо дізнатись відповіді на питання, які нас завжди цікавли, що ж у фільмі є правда, а що вигадка, та отримати більш повне уявлення про митця, чи певний витвір мистецтва безпосередно через кінематографічний досвід.У цьому нам допомагає пані Діана Клочко.

Розклад кінопоказів: 21 березня «Любов – диявол. Штрих до портрету Ф. Бекона», (1998)Біографічний фільм британського режисера Джона Мейбері про художника-експресіоніста Френсіса Бекона і його відносини зі своїм натурщиком і коханцем Джорджем Дайером.

28 березня «Серафіна із Санліса», (2008)

У 1912 німецький колекціонер Вильгейм Уде, перший покупець Пікассо і першовідкривач «митника» Руссо, вирішує оселитися в м. Санліс, щоб відпочити від паризького життя і зайнятися творчістю. В якості служниці він наймає сорокавосьмирічну Серафіну. Деякий час потому, в одному з будинків місцевої знаті, він помічає невелику картину. Яке ж було його здивування, коли він дізнається, що її автор - Серафіна! Між знаменитим колекціонером і скромною служницею, над якою всі сміються, зав'язуються неймовірні відносини

4 квітня «Лотрек», (1998)

Стрічка про життя і трагічну смерть Анрі де Тулуз-Лотрека, геніального французького художника, одного з найяскравіших представників постімпресіонізму. Він був широко відомою особою в богемному паризькому суспільстві кінця XIX століття, постійним мешканцем Монмартра, де його знали практично всі.

11 квітень «Поллок», (2000)

Не багато народів можуть похвалитися тим, що з них вийшли художники, що перевернули всі уявлення сучасників про те, якою має бути живопис.Казимир Малевич в Росії. Сальвадор Далі в Іспанії. А в Америці? В Америці був Джексон Поллок (19121956). Людина трагічної долі, цей неприборканий геній за декілька років зробив революцію в абстракціонізмі. Його талант відкрила в1941 році художниця Лі Краснер, що згодом стала його подругою життя. На жаль, їх щастя було недовгим: внутрішні демони, що терзали душу Поллока, штовхали його на шлях саморуйнування. У результаті, він прожив приголомшливо яскраве, але коротке життя.

Вартість одного кінопоказу: 75 грн.

Вратість циклу: 225 грн. При купівлі циклу (4 фільми), ви отримуєте один кінопоказ у подарунок.

Реєстрація обов'язкова.

Місце: Освітня станція 31B1 (вул. Пушкінська, 31В1), Лектори: Клочко Діана , Вартість: 75–225 грн, Організатори: Культурний Проект

Реклама:

Головне сьогодні