Відкриття Французької весни: вулична вистава «Я – мрія…»

4 квітня 0 20:30 відбудеться вулична вистава «Я – мрія…». Під час відкриття Французької весни дзвіниця та купольний ансамбль Святої Софії на 20 хвилин засяють мозаїчним зображенням.

За допомогою цих зображень буде змальовано довгий шлях: шлях до свободи. Вона починається з виблисків, потім переходить в твердження окремих особистостей, вона потрохи стає сильнішою і потім стає всепоглинаючою. Вона – це свобода преси, свобода творчості, свобода та право на відмінність від інших, яке починається словами «У мене є мрія», Мартіна Лютера Кінга; ця свобода, в решті решт, є самовизначенням «Я Майдан», як крик та спів у пам'ять людей, які віддали своє життя за неї, наприкінці лунають слова «Я мрія», які вінчають цю подорож декларацію відданості свободі.

«Я мрія…» це вистава – монументальна проекція «mapping» – жанр, в якому французькі митці є одними з найкращих. Ця вистава створена спеціально для фестивалю «Французька весна в Україні» у 2015 році, її авторами стала французька компанія Spectaculaires, Allumeurs d’image. Спектакль, в якому усі проекції розраховані до міліметру, а звук до секунди синхронізований з зображенням, автори підіймають тему свободи, через призму кричущих подій, які пережила і продовжує переживати Україна.

О 21:30 відбудеться повтор вистави.

Місце: Софійська площа (Софійська площа), Безкоштовно, Організатори: Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні