Фестиваль допрем’єрних показів Французької весни

З 6 по 9 квітня відбудеться серія допрем'єрних кінопоказів в рамках Французької весни. Фільм-відкриття цьогорічної програми «Мистецтво фуги» у присутності режисера Бріса Ковена та акторки Марі-Крістін Барро 6 квітня.

Програма показів:

«Мистецтво фуги» – 6 квітня 20:00, 7 квітня 21:00

Про фільм:

Антуан живе з передбачуваним, але люблячим Адаром. У них все серйозно: вони збираються купити будинок разом. Батьки Антуана, власники магазину одягу для чоловіків. Вони не знають, що Антуан мріє і дуже захоплюється Алексіс. Жерар, його брат, вічно депресивний безробітний, з проблемами в особистому житті. Жерар не любить Елен і опиняється в руках Аріель, колеги Антуана. Луї – коханець Матільди, збирається одружитися на Жюлі, але відмовляється в день свого вінчання. Три брата в замішанні Як же їм знайти правильний шлях або втекти від відповідальності? Все це Мистецтво фуги.

«Жовтоокі крокодили» – 7 квітня 19:00, 8 квітня 21:00

Жовтоокі крокодили – французька комедія-драма, екранізована Сесіль Телерман за однойменним романом Катрін Панколь, випущеному в 2014 році.

Про фільм:

Це історія про двох сорокарічних сестер – Жозефіни та Іріс. Вони з самого дитинства були повними протилежностями один одного, а коли почалося доросле життя, сестри і зовсім стали практично чужими. Жозефіна зневажена і гноблена матір'ю, займається вивченням середньовічної Франції, працює в Національному центрі наукових досліджень, вона замкнена жінка. Особисте життя Жозефіни не склалася. Покриваючи борги безробітного зрадника чоловіка, вона видворяє його з дому. Не обтяжений докорами совісті, чоловік забирає заєм, підробивши її підпис. Вона лишається з двома доньками і купою боргів чоловіка. болісно виховує двох дочок, старша з яких, Гортензія, ставитися до неї принизливо і огидно, вважаючи її як невдахою. Іноді їй хотілося перенестися в минуле і там прожити своє життя, так їй було незатишно в цьому світі.

Друга сестра Іріс, красива буржуазна блондинка, легковажна і життя їй завжди дається легше, улюблениця матері, вдало вийшла заміж за адвоката. Рівень інтелекту Ірис надто низький, і їй не вдалося досягти висот в кар'єрному плані. Щоб хоч якось піднятися в очах оточуючих, вона вирішила збрехати, що є автором історичного роману про події Франції XII століття. Видавець зацікавився її передбачуваним літературним твором. Вимушена викручуватися з ситуації, вона просить сестру Жозефіну написати роман для неї, обіцяючи віддати їй всі гроші від продажу, щоб та позбулася боргів чоловіка в обмін на авторство і популярність від написання твору. Жозефіна неохоче погоджується. Роман при виході отримує визнання преси, має величезний успіх у публіки і стає бестселером. Відносини між двома сестрами ускладнюються, і обман починає викриватися в сім'ї. Сімейна нестабільність всіх поколінь, долі цих жінок, що складаються з горя, взаємного презирства і заздрості, починають змінюватися, поки не досягають природного балансу. Але чи буде викрито Іріс?

«Наступного разу я цілитимусь у серце» – 8 квітня 19:00, 11 квітня 17:00

Про фільм:

Протягом декількох місяців, між 1978 і 1979 роками, жителі Уази постійно відчувають тривогу і страх: на вулицях лютує жорстокий маніяк, мішенню якого є молоді жінки. Вторгаючись в людські долі за кермом свого авто, злочинець ранить і вбиває вибраних навмання людей, які голосують на дорозі. Немов перебуваючи скрізь і ніде одночасно, він з легкістю вислизає від пасток правосуддя, уникаючи будь-які можливі перешкоди. Що й не дивно, адже насправді він – молодий і боязкий жандарм, провідний в очах колективу нудну і монотонне життя. І як зразковий жандарм, він із задоволенням розслідує свої власні злочини.

«Сім’я Бельє» – 9 квітня 19:00, 12 квітня 17:00

Про фільм:

У нормандському сімействі Бельє всі глухі, окрім 16-річної Паули. Вона – незамінний перекладач для батьків у повсякденній роботі на їх фермі та при продажу їх домашніх сирів на ринку. Одного разу, натхненна своїм викладачем музики, який відкрив у ній вокальний талант, Паула вирішує почати підготовку до прослуховування для вокального курсу, що проходить на французькому радіо в Парижі. Цей вибір означає, що вона повинна покинути свою сім'ю, щоб зробити свої перші кроки у доросле життя.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 19), Вартість: 70–90 грн, Організатори: Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні