Лекції про читання: Річард Бротіган

Остання лекція про читання у цьому сезоні присвячена Річарду Бротігану – американському письменнику та поету, героєві контркультури 60-70-х, нащадкові бітників і Марка Твена.

Бротіган ніколи не увійде в літературний канон, проте назавжди залишиться в історії як один з найбільш оригінальних і самобутніх авторів. Його тексти були сповнені свободи, уява створювала у них цілі всесвіти, а метафори здавалися непідвладними жодній логіці. Його дебютний роман «Генерал конфедерації з Біг Сур» став дружнім стьобом над «У дорозі» Джека Керуака. «Риболовлю форелі в Америці» вважають великим метафоричним путівником по США. А з роману «У кавуновому цукрі» повністю вийшов популярний нині письменник Ерленд Лу. В літературі Бротіган завжди шукав порятунок: від спогадів про складне дитинство, від реальності та думок про смерть. Його часто звинувачували у стильовій одноманітності та небажанні дорослішати чи змінюватися. Але чи так це насправді? Про еволюцію стилю Бротігана, падіння сомбреро, маргінальну Америку, зв’язок літератури і життя, а також про 14 вересня 1984 року ми й поговоримо на лекції. Крім того, у програмі – вірші, що ростуть на грядках, кілька хічхайкерів і подорож між Токіо і Монтаною.

Вхід вільний. Обов'язкова онлайн реєстрація (якщо ви реєструвалися на попередню лекцію, повторно реєструватися не потрібно).

Місце: Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Лектори: Бітюцький Станіслав , Безкоштовно, Організатори: Літературна майстерня «Bartleby & company»

Реклама:

Головне сьогодні