Концерт французької групи Archim

15 квітня виступить французька інді-поп група Archimède.

В рамках щорічного фестивалю «Французька весна в Україні» французький дует Archimède відправляється в турне по Україні. Один з найвідоміших англомовних французьких поп-гуртів вже витіснив інших псевдоанглійських виконавців з французької сцени. Майже 10 років тому юні брати Ніколя і Фредерік створили цю групу.

Ніко писав тексти, Фред – музику. Міні-група, залучивши до своєї орбіти ще трьох музикантів, за кілька років вийшла за межі рідного міста і набула популярності вже на національній сцені. Один за одним записуючи музичні альбоми, подорожуючи і відкриваючи публіці власний «франгло-саксонський поп-рок», де англійська музична традиція поєднується з «грою в слова» французькою мовою, Archimède приїздять до Києва з презентацією останнього альбому ARCADIE.

«В епоху, коли чотири з п'яти французьких груп співають англійською, треба володіти неабиякою зухвалістю, щоб зберігати вірність мові Сержа Гензбура і Брассанса. На це йдуть тільки найсміливіші, ті, кому є що сказати, хто одержимий бажанням примусити звучати слова так, як це робили в минулому Метри» (муз.критик Жіль Верлан).

Ніколя Буанар: вокал.

Фредерік Буанар: гітара, бек-вокал.

Даніель Марсала: гітара.

Фред Жіменез: бас-гітара.

Олів’є Феррарен: ударні.

Місце: 'Atlas (вул. Січових Стрільців (колишня Артема), 37–41), Вартість: 120–200 грн, Організатори: Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні