Лекція про Лучо Фонтана з циклу «Образ»

22 квітня відбудеться лекція з циклу «Образ» про Лучо Фонтана.

Він по праву вважається ключовою фігурою післявоєнної художньої сцени і батьком-засновником сучасного мистецтва в Італії. В академічних колах його ім'я нерозривно пов'язують з рухом спаціалізма і тісними зв'язками з арте повера, а серед любителів сучасного мистецтва при згадці цього імені в уяві виникають образи монохромних полотен, на яких красуються порізи всіх можливих розмірів і комбінацій. Роботи Фонтана переповнюють світові мистецькі ярмарки, кількість шанувальників художника росте в такій само прогресії, як і кількість тих, хто вигукує: «О, так я теж можу таке зробити!».

Персональна історія Лучо Фонтани – це ексурсія в історію мистецтв (якщо визнати, що така, звичайно, існує), де модерністським твором може бути тільки те, що вступає в боротьбу з традицією, знаючи її, ламаючи її, а потім – продовжуючи.

Розрізаючи і проколюючи полотно, Фонтана отримав те, чого багатьом авангардним художникам, затиснутим рамками полотна, досягти не вдалося. Його роботи та їх концептуальне бачення, розламують бар'єри між жанрами мистецтва, укладається в zeitgeist епохи.

У фокусі лекції – історія художника і його шлях від маньєризму й барокової скульптури до просторових інсталяцій та авангардного живопису. Крім того, постать Фонтана розглядається в контексті повоєнного часу і властивих йому художніх течіях, героями яких були соратники і послідовники Фонтани – П'єро Дораціо, Енріко Кастелані, Паоло Скеджі і Родольфо Аріко.

Лектор: Ася Баздирєва – редакторка в ІЗОЛЯЦІЯ. Платформа культурних ініціатив та онлайн-зіні IZIN. З недавнього часу організаторка публічних подій для молодих журналістів.

Вхід вільний, обов'язкова онлайн реєстрація. Заповніть форму, навіть якщо ви реєструвалися під час минулих сезонів.

Місце: Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Лектори: Баздирєва Ася, Безкоштовно, Організатори: OK projects

Реклама:

Головне сьогодні