Молоде українське кіно. Альманах #4

З 06.05 по 13.05 у прокат культурного центру «Кінотеатр "Київ"» виходить альманах короткометражних ігрових фільмів «Кров», «Мужицький ангел» та «Сонет 132» українського режисера Ірини Правило.

06.05 в залі «Сінематека» кінотеатру «Київ» відбудеться презентація альманаху та зустріч з режисером.

Фільми альманаху об'єднані темою становлення особистості, що набуває актуальності у час становлення нації.

КРОВ /Україна, 28 хв./

Сценарій фільму написаний за мотивами однойменного автобіографічного твору відомого грузинського письменника – Нодара Думбадзе. Ця історія про незбагненну силу крові, про її поклик...

Знята на чорно-білу плівку, робота набула статусу позачасовості. Фільм став першим кінопроектом Україна-Грузія, ініційований українською стороною.

МУЖИЦЬКИЙ АНГЕЛ /Україна, 29 хв./

Історія про зустріч шестирічного хлопчика Іванка, який чекає на диво та Мужицького ангела, що колись стояв на небі у білосніжних шатах та якось пішов гуляти з мужицькими дітьми.

Фільм є унікальним прикладом поєднання ігрового кіно та анімації. При створенні останньої було використано принцип перекладки, вперше за роки незалежності розробленої на етнографічному українському матеріалі.

СОНЕТ 132 /Україна, 25 хв./

«Муха така сидить у їй, московський ґедзь прозивається. Така клята й уперта муха, що коли оселиться в якій панні, то вже ні прозьбами, ані грозьбами, - нічим ви його не виженете з неї...»

Драматична та, водночас, зворушлива історія кохання українського хлопця та зросійщеної дівчини, що відбувається у середині 60-х років ХХ століття, у добу «хрущовської відлиги". За мотивами оповідання Степана Васильченка «Московський ґедзь».

Детальніше про подію – на сторінці Facebook.

Місце: Кінотеатр "Київ" (Вул. Велика Васильківська, 19), Вартість: 50 грн

Реклама:

Головне сьогодні