Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions 2015

З 14 по 16 травня відбудеться Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions. Із чого складається ваш світ? Із яких ритуалів і якого числа залучених у ваше життя людей? Скільки з того, про що ви мріяли поховано на узбіччі вашого побуту? Скільки бар'єрів ви не просто самі спорудили, але щодня вибудовуєте, повільно і ретельно викладаючи шар за шаром? Де є ваш дiм? Якими стінами ви його обмежили?

Ваш дім – це цілий світ. Ваше коло – це мільярди людей. Кожна ваша дія, кожна ваша думка – це ваш особистий СANactions.

Це фестиваль не просто про архітектуру чи про урбаністику. СANactions – фестиваль про вас. Ваше особисте «можу», ваше особисте «буду», ваше особисте «тут і зараз».

«Міста – це люди, а не стіни.Українське суспільство все ще більше деградує, ніж розвивається. Головний орієнтир на збагачення веде до тотального споживацтва. Маніпулювання свідомостю через ЗМІ витісняє природні найважливіші людські чесноти. Цинізм і безкарність сприймаються як норма. Наші міста з таким змістом мають відповідну форму. Війна в Україні – закономірний наслідок. Але зміни до розвитку почались.

Майдан дав поштовх: Місто – це Ми, Влада – це Ми, – це базове знання мешканця будь-якої розвиненої країни. Нам потрібне Справжнє Знання, яке поверне наші міста до розвитку. Саме через Освіту» – Віктор Зотов.

Фестиваль СANactions – це 3 дні насиченої програми, фільми, лекції та презентації найлегендарніших архітекторів та урбаністів світу. Окрім того, всі три дні буде представлена візуальна програма: Проект «Навколо»:

Інсталяції сучасних українських митців, серед яких: Жана Кадирова, Олексій Золотарьов, Олександр Долгий, Юлія Бєляєва, Віктор Сидренко, Маша Золотова, Сергій Ковальов, Waldemart Klyuzko, Руслан Колмиков та ін.

Виставка проектів провідних європейських архітекторів та урбаністів, лекторів фестивалю.

«Beyond The Square» – проект португальського фотографа Manuel Sousa, який вирішив показати світу Революцію Гідності очима та історіями українців, що пронесли її через серце.

Виставка фіналістів міжнародного конкурсу Archiprix International 2015. Найкращі дипломні проекти з архітектури, містобудування та ландшафтної архітектури з 351 найліпших університетів світу. Церемонія нагородження переможців відбудеться 8 травня в Мадриді, одразу після цього виставка вперше буде представлена саме в Україні на фестивалі CANactions.

Вартість: четвер та п'ятниця – 50 грн., субота –100 грн., на всі дні – 180 грн.

14 травня, день перший:

14:00 – 21:00

Презентація міжнародного конкурсу молодих архітекторів.

Лекції відомих архітекторів та урбаністів:

- Лариса Цвєткова, DIA, Німеччина;

- Franz Denk, denk architektur, Австрія;

- Christian Gigler, gigler design & structures, Австрія.

Ексклюзивний показ фільмів від Architecture Film Festival Rotterdam та ще дещо цікаве.

15 травня, день другий:

13:00 – 21:00

Переможці міжнародного конкурсу молодих архітекторів.

Лекції відомих архітекторів та урбаністів:

- Sebastian Carella, Valerio Olgiati office, Швейцарія

- Verena Huber та Anja Meyer, dazwischen, Швейцарія

- Євген Асс, МАРШ, Росія

- Drozdov&Partners, Харків, Україна.

Ексклюзивний показ фільмів від Architecture Film Festival Rotterdam та ще дещо цікаве.

16 травня, день третій:

10:00 – 20:00

ніч закриття: 21:00 – 08:00.

Презентація результатів роботи команд міжнародного воркшопу «Telychka – A Place to Care» під керівництвом Тео Хаубена (Нідерланди) та Віктора Зотова (Україна).

Презентація спільно проекту CANactions та EGEA (European Geography Association): «Mapping Positive Urban Experience in Kyiv» який відбувається в рамках проекту із культурного обміну менеджерів TANDEM.

Презентація міжнародної школи урбаністики СANactions.

Лекції відомих архітекторів та урбаністів:

- Тео Хаубен, Hauben architecture & urbanism, Нідерланди

- Віктор Зотов, Zotov&Co, CANactions, Україна

- Adrien Durrmeyer, AAKAA, UHO, Франція

- Markus Schaefer / Hosoya Schaefer, Швейцарія

Ексклюзивний показ фільмів від Architecture Film Festival Rotterdam та ще дещо цікаве.

Вечірка закриття:

99% complete – Це практично фінал, але в той же час ні. Цей останній один відсоток визначає всі інші, він надає формі завершений вигляд. 99% – це велика праця, робота, будні. А 1% – це вихідний день, відпочинок, розслаблення і насолода. Фінал фестивалю, вечір і ніч закриття – це велике музичний захід, 99% complete, що об'єднує в собі дві позиції відносини до звуку і реакції на нього. Цей фінал фестивалю CANactions можна без перебільшення назвати архітектурою, кристалізованою в звук.

Місце: Арт-кластер "Видубичі" (вул. Інженерна, 7в), Вартість: 50–180 грн, Організатори: Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions

Реклама:

Головне сьогодні