День вуличної музики 2015

16 травня 2015 у м. Києві, а також у чотирнадцяти інших містах України вдруге відбудеться День Вуличної Музики. Традиційно у третю суботу травня на вулиці своїх міст виходять сотні музикантів професіоналів та аматорів, які грають і співають свою музику. Свято триватиме з 9:00 до 23:00.

Що/де:

У Києві цього року планується три основні локації – це Пейзажна алея та прилегла до неї територія, локація біля Національного Музею Історії України (вул. Володимирська, 2), а також Поділ – Контрактова площа біля пам’ятника П. Сагайдачному.

Починаючи з 16-го квітня реєстрація для всіх музикантів, майстрів handmade, партнерів та власників точок вуличної їжі відбувається на сайті streetmusic.com.ua. На цьому ж сайті можуть реєструватися також музиканти, майстри, власники торгових точок з інших українських міст та волонтери, обравши анкету свого міста в реєстраційній формі. Важливо те, що сайт у Дня Вуличної Музики – єдиний. Зараз ідуть завершальні роботи над оновленим дизайном сайту streetmusic.com.ua, де кожне місто адмініструватиме самостійно свою підсторінку і викладатиме свої власні новини щодо Дня Вуличної Музики.

Так само, як і минулого року, команда Дня Вуличної Музики в Києві свідомо не буде оголошувати весь список заявлених учасників, а також час та місце виступів музикантів, щоб: уникнути великого скупчення людей в одному місці та задля рівномірного розподілу слухачів на всіх локаціях, адже вулиця – це все ж таки не спеціалізований концертний майданчик.

Про свято:

День Вуличної Музики – це наймасштабніший музичний волонтерський проект у світі, започаткований легендарним литовським музикантом Андрюсом Мамонтовасом 9 років тому у Вільнюсі. За 9 років до литовського свята музики долучились також Латвія, Ірландія, Великобританія, Грузія, Нідерланди, Бельгія та Норвегія. Цього року завдяки організаторам свята в Україні до Дня Вуличної Музики також приєдналась українська громада в Португалії.

З історії Дня Вуличної Музики в Україні:

17 травня 2014 року День Вуличної Музики пройшов і в Україні, куди це свято в середині березня привезла Громадська Організація «Логістичний Штаб». Минулого року свято музики одночасно відбулось у 10-ти різних українських містах, серед яких: Київ, Івано-Франківськ, Львів, Хмельницький, Переяслав-Хмельницький, Дніпропетровськ, Харків, Чернівці, Тернопіль та маленьке містечко Деражня на Хмельниччині.

Цього року до Дня Вуличної Музики долучились і нові міста, серед яких Кривий Ріг, Біла Церква, Луцьк, Запоріжжя, Ужгород, Одеса та Черкаси. На даний момент заявилось на участь 15 міст і Порту в Португалії.

Традиційно до Києва приїде декілька литовських гуртів за підтримки посольства Литви.

Склад делегації наступний:

Antikvariniai Kašpirovskio Dantys (Антікварні Зуби Кашпіровського) їх музика – це поєднання театру, кабаре та балканщини. На концертах прекрасних литовців публіка може почути все, що завгодно – від польки і маріачі до жалісливих балад і божевільного панку.

Jurgis Didziulis (Юргіс Диджуліс) народився в Боготі, Колумбія, в сім'ї колумбійки і сина литовських емігрантів, які не були у себе на батьківщині з часів другої світової війни. У 21 рік він приїхав до Литви і зрозумів, що повинен залишитися жити на батьківщині своїх предків.

Юргіс – видатний музикант з дивовижною енергетикою, вже вдруге приїжджає до Києва на День Вуличної Музики. Всі, кому пощастило почути та побачити виступ Юргіса досі пам’ятають його чудовий перформанс.

Гурт SKAMP – впевнені представники литовської поп-сцени вже більше 15 років. Тріо SKAMP – це ніжна вокалістка Еріка, засновник і продюсер гурту Віктор, який має наполовину малійське походження і другий вокаліст Віліус.

Окрім виступу на вулицях Києва, литовські гості візьмуть участь у афтепаті Дня Вуличної Музики, яке відбудеться 16 травня о 23:00 в #MediaHub за адресою: вул. Суворова, 4/6 (вхід з двору між «Сільпо» та «Good Bar» – справа від «веселих смітників»). Окрім литовських гостей, на вечірці можна буде також побачити, послухати та поспілкуватися з багатьма українськими музикантами та представниками медіа-істеблішменту.

Деталі події – на сайті.

Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні