Лекція «Інопланетні дівчата 60-х: космос і мода»

20 травня о 19:00 відбудеться лекція-дослідження в рамках проекту «Космос: машина часу» «Інопланетні дівчата 60-Х: космос і мода».

«Ідеальна жінка живе на іншій планеті», – ця цитата Пако Рабанна стала маніфестом моди 60-х років – для найкращих модельєрів світу і мільйонів модниць планеті Земля.

Космос і мода – сполучення, дивне тільки на перший погляд. Сучасна мода – такий самий продукт космічних технологій, як тефлонові сковорідки, цифрові фотоапарати, GPS-навігація і супутникове телебачення. Одяг на липучках, дихаючі устілки, взуття зі шкірозамінника, синтетичні матеріали, безшовні білизна, міні-плаття, нарешті – футуристичні мотиви увійшли в моду в період активного освоєння космосу людством, ще в далекі 60-ті. Пако Рабанн придумав сукні з металу, пластику та паперу, П'єр Карден створив плащ зі сріблястого вінілу і чоботи-панчохи. Мінімалістичне обтягуюче вбрання, «явлення» пластикової біжутерії, шоломоподібні головні убори, манекенниці, схожі чи то на астронавток, чи то на інопланетянок. Про те, що з «космічних» колекцій 60-х не виходить з моди донині, і чим сучасні модники, зобов'язані космосу, розповість Свєта Островська на лекції-дослідженні «Інопланетні дівчата 60-х: космос і мода».

Ви побачите: сукні з вінілових пластівок, біжутерію із пластику Пако Рабанна; уривки культового космічного кіно: «Хто ви, Поллі Магу?», «Барбарелла», «Шукачі пригод».

Дізнаєтеся: як виник культ синтетики: поліамід, вініл, заморожені обіди, меблі з пластику. Як носили сукні з паперу за 1 долар 25 центів, хто перший приклеїв штучні вії і пошив взуття зі шкірозамінника. Як використовували нові технології крою: шви, зварені по швах, ножиці для різання металу.

Вразитеся: небаченим експериментам на подіумах Андре Куррежа, П'єра Кардена і Пако Раббана. Еротичному авангарду: прозорим бюстгалтерам, космічним купальникам «унісекс». Геометричним зачіскам Відала Сассуна в стилі «Мий та йди!». Таким сучасним сьогодні поп-арт сукнях Іва Сен Лорана. І зрозумієте, що космічні принти 2000-х років абсолютна вселенська закономірність.

Читає, розповідає і показує: автор лекцій з культурології історії моди і мистецтва Свєта Островська.

Лекція безкоштовна для відвідувачів виставки «Космос: машина часу». Вартість квитка на виставку: дорослі 45 грн, студенти, діти, пенсіонери 35 грн. У вартість входить: лекція, відвідування виставки, екскурсія по виставці.

Реєстрація: +380 (67) 770 07 57, +380 (50) 800 59 03, або [email protected]

Місце: Atmasfera 360 (вул. В. Васильківська, 57/3, приміщення Київського планетарію), Вартість: за умовами відвідування виставки грн, Організатори: Atmasfera 360

Реклама:

Головне сьогодні