Розмова Бассема Юсрі з Наталею Гуменюк «Сучасне єгипетське мистецтво: про революції та соціальні трансформації»

CSM запрошує на розмову Бассема Юсрі з Наталею Гуменюк «Сучасне єгипетське мистецтво: про революції та соціальні трансформації» 22 травня о 19:00.

Досвід революцій показує, що мистецтво стає однією з форм спротиву, хроніки й навіть терапії, і це працює від муралів на площі Тахрір до «Страйкплакату» чи «Листівок з Майдану». Утім, за такими узагальненнями про роль мистецтва під час революцій ховаються тисячі історій, одну з яких розповість єгипетський художник і режисер Бассем Юсрі в діалозі з журналісткою та авторкою книжки «Майдан Тахрір» Наталею Гуменюк. Повернувшись зі США до Каїра напередодні революції, Бассем Юсрі став її учасником і коментатором – відео, малюнки й інсталяції документували трансформації, яких зазнавав Єгипет. Які нові виклики ставить перед художником у пореволюційний час? Чи існує мистецька догма революції і що робити з попитом на мистецтво «арабської весни» чи «революції гідності»? Якими є етика й естетика сучасного єгипетського художника і для якої аудиторії він працює?

Розмова відбудеться з послідовним перекладом із англійської на українську. Для участі заповніть реєстраційну форму.

Місце: Освітня станція 31B1 (вул. Пушкінська, 31В1), Лектори: Гуменюк Наталя , Юсрі Бассем, Безкоштовно, Організатори: CSM (Фундація «Центр сучасного мистецтва»)

Реклама:

Головне сьогодні