Вистава «Гамлет. Вавилон»

Візуально-музично-драматична вистава «Гамлет. Вавилон» – міжнародний україно-швейцарський проект.

«Гамлет. Вавилон» – це авторська інтерпретація текстів авторів різних історичних епох на тему Шекспірівського «Гамлета», що нанизані на сучасну проблему глобального мультикультуралізму.

ВІДЕО ДНЯ

У проекті поєднані український фольклор, концепції цюрихської музичної школи, драматична гра актора кількох європейських театральних шкіл та художнє освоєння сучасних технологічних засобів.

Вже сформувалася нова зона існування людини – її віртуальний світ, життя в якому іноді є інтенсивнішим, ніж реальне.

Драма героя вистави «Гамлет. Вавилон» – його боротьба з самим собою в умовному віртуальному середовищі, пошук притулку на землі та втрати своєї індивідуальності в сучасному світі.

Датський пілігрим мандрує під час вистави різними країнами і говорить мовами народів, землями яких пересувається. Він у вічних пошуках власного дому – землі, де можна пустити коріння. Натомість він всюди зоставляє по собі лише попелище.

Гамлет стає жертвою своїх клонів, особистих аватарів у і врешті втрачає відповідальність за власне життя. Йому лишається тільки мститись – самому собі, батькам і предкам за нереалізованість сучасної людини.

Мова вистави – українська та французька з субтитрами.

Режисер: Дмитро Костюминський.Композитор: Олексій Ретинський.Драматургія: Катерина Бабкіна.Текст: Вільям Шекспір, Хайнер Мюллер, Катерина Бабкіна.Музиканти: Ганна Охримчук, Тетяна Гаврилюк, Аліна Матоушек, Костянтин Повод, Вікторія Литвиненко.

Актори: Гамлет – Бартоломей Созанські;Гертруда – Вікторія Литвиненко;Офелія – Тетяна Гаврилюк;Дворецький – Олексій Ретинський;Технічна підтримка: Артем Шургальський, Ян Джолі;Дизайн поліграфії: Сергій Чеботарьов.

Місце: Центр науки та мистецтва «DIYA» (проспект Перемоги, 44), Вартість: 80–120 грн, Організатори: Театральна компанія

Реклама:

Головне сьогодні