Сценічні читання сучасної британської драми

6 та 16 червня Британська рада запрошує відвідати сценічні читання актуальних британських п’єс від молодих українських режисерів на Камерній сцені ім. С. Данченка Національного академічного театру ім. І. Франка.

П’ять фіналістів, які були відібрані у конкурсі «Сучасна британська драма на український сцені» Театральної програми Британської Ради в Україні, представлять своє бачення вистав «Легені» Данкана Макміллена, «Там, вдалині» Керіл Черчілл та «Ножі в курках» Девіда Герровера.

6 червня о 19:00 пройдуть сценічні читання п’єси Данкана Макмілана «Легені» (2011), в якій йдеться про молоде подружжя, що мріє про дитину, але весь час відкладає народження первістка на майбутнє. І чим більше вони про це розмірковують, тим складніше їм наважитись на рішучий крок. Чоловік і дружина хочуть мати дитину, бо так заведено, так «правильно». Однак що саме можна вважати «правильним» сьогодні? А головне, що буде знищено раніше – планета чи їхні стосунки?

Сценічні читання – це ескіз майбутньої постановки, який дає можливість у дуже концентрованій формі відчути зміст, оцінити режисерську роботу з акторами та познайомитися з новими творами. Глядачі побачать інтерпретації актуальних творів, над якими молоді українські режисери працювали разом з британськими менторами – режисерами двох знаних театральних сцен Northern Stage у Ньюкаслі та Young Vic у Лондоні.

Де: Камерна сцена ім. С. Данченка Національного академічного театру ім. І. Франка (площа Івана Франка, 3).

Вхід вільний.

Місце: Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка (пл. Івана Франка, 3), Безкоштовно, Організатори: Британська рада в Україні (British Council)

Реклама:

Головне сьогодні