Концерт New Era Orchestra та Аві Авіталя

6 червня в 19:00 в Колонному залі імені М. В. Лисенка Національної філармонії України відбудеться концерт New Era Orchestra, за участю одного з найвидатніших солістів нашого часу, ізраїльського музиканта Аві Авіталя (мандоліна). Аві Авіталь – сучасний ізраїльський мандолініст, композитор та виконавець. Виступає в найкращих залах світу, таких як Карнегі-Хол, Лінкольн-Центр в Нью-Йорку, Вігмор-Хол у Лондоні, Берлінська Філармонія та ін. У 2010 році Аві Авіталь став першим виконавцем на мандоліні, якого номінували на премію «Греммі» в категорії «Кращий інструментальний соліст» за запис твору сучасного ізраїльського композитора Авнера Дормана «Концерт для мандоліни з оркестром». Українська прем’єра цього твору і видбудеться в рамках концерту New Era Orchestra.

Програма концерту:

Мар'ян Мозетіч (Канада) Postcards From The Sky для струнного оркестру. Прем'єра.

Антоніо Вівальді Концерт ля мінор RV 356. Соліст: Аві Авіталь (мандоліна, Ізраїль).

Авнер Дорман (Ізраїль) Концерт для мандоліни з оркестром. Соліст: Аві Авіталь (мандоліна, Ізраїль). Прем'єра.

Вітольд Лютославський (Польща) Варіації на тему Паганіні для фортепіано з оркестром. Соліст: Роман Репка (фортепіано, Україна).

Артурс Маскатс (Латвія) Midnight in Riga для скрипки, віолончелі, вібрафона і струнного оркестру. Солісти: Кирило Шарапов (скрипка, Україна), Артем Полуденний (віолончель, Україна), Дмитро Марченко (вібрафон, Україна). Прем'єра.

New Era Orchestra – камерний оркестр, який спеціалізується на виконанні сучасної академічної музики. NEO – постійний учасник головних музичних фестивалів в Україні, де завоював репутацію найбільш стильного оркестру. Особливість і фірмовий стиль NEO - унікальні концертні програми, в яких звучать твори найзначніших композиторів сучасності.

Завдяки New Era Orchestra українська аудиторія вперше почула музику таких композиторів, як Філіп Гласс (CША), Джон Тавенер (Великобританія), Леонід Десятников, Олександр Мосолов, Павло Карманов, Олександр Вустін (Росія), Джованні Солліма (Італія), Олександр Раскатов (Росія - Німеччина), Георгса Пелеціса, Артурс Маскатс (Латвія), Такаші Йошіматсу (Японія). Також оркестр представив низку прем'єр творів видатних сучасних композиторів, таких як Арво Пярт (Естонія), Гія Канчелі (Грузія), Петеріс Васкс (Латвія), Володимир Мартинов (Росія), Джон Уіяльмс (США), Кшиштоф Пендерецький (Польща), Ясуси Акутагава (Японія).

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2), Вартість: 30–120 грн

Реклама:

Головне сьогодні