Лекторій «Образ»: Ернст Людвіґ Кірхнер

17 червня лекторій Образ запрошує послухати про Ернста Людвіґа Кірхнера. Він – центральна фігура німецького експресіонізму, графік і живописець, засновник групи «Міст», що ставила на чільне місце колективну творчість і закликала до свободи жити і творити всупереч заскнілих старим силам.

Становлення і розквіт групи, так само як і творчості Кiрхнера, припадає на час, що передував Першій світовій війні, що стала переломним моментом у житті художника. Він пішов добровольцем на фронт, але незабаром був відсторонений від служби і поміщений в психіатричну лікарню. Війна поселила в нього почуття постійного занепокоєння, паніки та страху, які переслідували Кирхнера до кінця життя, а самі значущі свої твори він створив до початку 1920-х років.

Лектор: Тетяна Кочубінська – мистецтвознавець, молодший куратор в PinchukArtCentre. З 2006 по 2012 працювала науковим співробітником у Київському національному музеї російського мистецтва. Займається дослідженням творчості В. П. Ламаха (1925–1978). Сфера інтересів: українське радянське мистецтво, сучасне мистецтво.

Вхід на лекції вільний, обов'язкова реєстрація.

Місце: Арт-центр Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Лектори: Кочубінська Тетяна, Безкоштовно, Організатори: OK projects

Реклама:

Головне сьогодні