Презентація російськомовного видання книги Тімоті Снайдера «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним»

22–27 червня в Україні перебуватиме професор Єльського університету Тімоті Снайдер. Мета візиту – презентація російськомовного видання світового бестселера «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним». Книга побачила світ у перекладі Лукії Зурнаджи у видавництві «Дуліби» за підтримки Посольства США в Україні. Тімоті Снайдер відвідає Київ, Харків та Дніпропетровськ з серією презентацій, приурочених до річниці початку війни між Гітлером та Сталіним.

Книга «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» Тімоті Снайдера присвячена трагічним сторінкам в історії Східної Європи: український Голодомор, сталінські масові екзекуції, депортації та вбивства поляків, навмисне морення голодом радянських військовополонених, Голокост, розстріли німцями цивільного населення в ході антипартизанських операцій, післявоєнні етнічні чистки. Дві тоталітарні системи здійснювали однакові злочини в один і той же час, в одних і тих же місцях, сприяючи один одному і підбурюючи один одного. «Криваві землі» отримали 9 перших премій у різних номінаціях, були названі «книгою року» за результатами дванадцяти літературних списків. Книга миттєво стала світовим бестселером, пережила 29 видань на 26 мовах світу. Російською мовою публікується вперше.

Мета цього видавничого та просвітницького проекту – поширення серед російськомовного населення України та поза її межами науково-історичної інформації про два злочинні режими. Книга розповсюджуватиметься безкоштовно. Електронний варіант книги буде доступний для завантаження на всі електронні носії та гаджети.

Програма для Києва:

22 червня:

- презентація книги та сайту в Київському міському будинку вчителя (вул. Володимирська, 57) 17:0019:00.

23 червня:

- прес-конференція в Інформаційній агенції Укрінформ 10:0011:00;

- презентація в Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 рр. (вул. Лаврська, 24.) 11:3013:00;

- презентація в Американському домі (вул. Пимоненка, 6.) 15:0016:30.

Місце: Київський будинок учителя (вул. Володимирська, 57), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні