Зустріч-лекція «Трансформації міських просторів. Активізація місцевих спільнот (досвід Чехії та України)»

18 серпня в рамках програми Tandem Ukraine та проекту «SUM of SUN. Планета Голосієво» відбудеться зустріч-лекція «Трансформації міських просторів. Активізація місцевих спільнот (досвід Чехії та України)».

Підніматимуться такі питання:

Які організації, проекти, ініціативи визначають сучасний культурний обрис Праги?

Як місцеві спільноти впливають на розвиток різних її районів?

Як митці освоюють простори колишніх фабрик та заводів? Як застосовувати подібні практики в Україні?

Після лекції відбудеться обговорення, до якого запрошуються всі охочі. Учасники:

Їндріх Кріппнер (Прага)

Очолює Центральноєвропейський інститут культурної освіти та Європейську мережу культурних менеджерів Oracle. Спеціалізується на питаннях культурної політики та міжнародної співпраці. Засновник і керівник організації Free Apples, що з допомогою освітніх та творчих ініціатив залучає мешканців Праги до активної участі у процесах розвитку міста. Зузана Ружичкова (Прага)

Закінчила Празьку академію образотворчих мистецтв та Масариків університет у Брно. З 2012 року живе й працює у Празі. Входить до групи художників, що створили мистецький центр Pragovka з виставковим простором та майстернями на території закинутого автомобільного заводу.

Тетяна Манзюк (Київ)

Менеджер проектів агенції «АртПоле» – організатора мистецьких акцій і полідисциплінарних проектів у різних регіонах України, зокрема однойменного фестивалю. Тетяна поділиться досвідом взаємодії з місцевими мешканцями під час організації та проведення мистецьких подій, а також впливу цих подій на подальший розвиток територій і громад.

Катерина Тейлор (Київ)

Менеджер культурних проектів, співзасновниця організації «Платформа для сучасного мистецтва» та агентства Art Management, яке займається створенням та управлінням проектами у сфері сучасної культури та візуальних мистецтв. Один із проектів – Port –мультифункціональний простір для сучасних культурних ініціатив. Під час доповіді йтиметься про досвід ревіталізації колишнього промислового об'єкту, інноваційний потенціал креативних індустрій і те, як комунікації й ідеї трансформують місто.

Вхід вільний. Потрібна реєстрація.

Усі питання за номером: +380 (98) 559 69 11.

Місце: Хармс (вул. Володимирська, 45а), Лектори: Тейлор Катерина , Зузана Ружичкова І Zuzana R??i?kov?, Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні