Лекція Рувена Купермана «Сучасне ізраїльське мистецтво: земля та поселення»

Художник Рувен Куперман відвідає Україну для участі в IV Одеській бієнале. 21 серпня він прочитає лекцію «Сучасне ізраїльське мистецтво: земля та поселення» у Києві. Вона продемонструє історичні аспекти та актуальні питання в культурі Ізраїля через кількох сучасних художників.

Рувен Куперман народився в Кишиневі, Молдова в 1964 році, з 1973 року проживає в Ізраїлі. Вивчав Fine Arts протягом декількох академій в Ізраїлі та США, досягнув ступеня MFA в образотворчому мистецтві в Школі візуальних мистецтв у Нью-Йорку, і займається мистецтвом в Тель-Авіві. У Рувена Купермана відбулися персональні та групові виставки в різних музеях і галереях в Ізраїлі, США, Німеччини, Франції, а нині і в Україні.

На думку експертів, особливість ізраїльського сучасного мистецтва в тому, що воно являє феномен котла, в якому сплавляються, здавалося б, несумісні елементи: тисячолітня історія євреїв, актуальне мистецтво, Захід і Схід.

Ізраїль – молода країна, та незважаючи на регулярні військові дії і великий акцент на розвиток хай-тек індустрії і успішних стартапів, встигає активно розвиватися в сферах креативної економіки. Художники, дизайнери, скульптори і графіки з усієї країни регулярно відкривають виставки або виставляють колекції в музеях мистецтв і галереях по всій країні, а також беруть участь у великих міжнародних показах.

Вартість: 50 грн. Реєстрація обов'язкова.

Контакти організаторів: +380 (63) 964 06 98.

Місце: Арт-завод Платформа (вул. Біломорська, 1), Вартість: 50 грн

Реклама:

Головне сьогодні