Концерт «Музика на краю»

26 серпня Національна філармонія запрошує послухати Київський камерний концерт. «Кармен-Сюїта» (1967) Радіона Щедріна, «Вісник» (1996) Валентина Сильвестрова і «Ultima Thule» (2009) Олексія Ретинського – що спільного у таких різних за стилем, жанром та програмі творів?

Виражений у музиці з граничною для свого часу експресією образ циганки Кармен і закоханого у неї солдата Хозе, доведеного до граничної межі відчаю, який знищує предмет своєї ж любові. «Вісник» Сильвестрова немов би говорить мовою 18 століття і заради того, щоб донести якесь важливе послання, ніби переступив межу свого світу. «Ultima Thule» (грец. – Останній острів) – в уявленні древніх греків острів на краю землі. Далі – велике Ніщо, безодня, що завжди тягне до себе найсміливіших мандрівників.

Всі ці твори так чи інакше об'єднує сфера прикордоння, вектор останніх екзистенціальних меж, пережитих людиною, прагнення зазирнути за край, почути беззвучне, виявити шви на матерії, з якої зітканий світ.

Концерт «Музика на краю» – перший із запланованих австрійсько-українським агентством CosmoKultur концептуальних подій, метою якого є підтримка міжнародного обміну в галузі культури і мистецтва. Запрошені одні з найкращих музикантів України, Італії та Грузії. Спеціальний гість концерту – Луїджі Гаджеро, всесвітньо відомий цимбаліст, який виступав з Лондонським філармонічним оркестром, Міланським оркестром Ла Скала і багатьма іншими буде виконувати соло в цей вечір з Київським камерним оркестром під керівництвом відомого в Україні диригента Міхеїла Менабде (Грузія).

Купити квиток.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2), Вартість: 30–120 грн

Реклама:

Головне сьогодні