Лекція Ольги Балашової «Не підлягає показу і розголосу: неофіційне художнє життя в радянській Україні 60-х»

29 серпня о 14:00 в Мистецькому Арсеналі відбудеться лекція мистецтвознавиці Ольги Балашової на тему «Не підлягає показу і розголосу: неофіційне художнє життя в радянській Україні 60-х».

Лекція присвячена тій живій культурній ситуації, що зароджувалась в період «відлиги» шістдесятих одразу в кількох містах радянської України – в Києві, Одесі, Львові та Ужгороді. Мова піде не так про окремих художників, як про атмосферу того часу і про спільноти однодумців, без яких неможливо розглядати сцену неофіційного радянського мистецтва.

Спробують проаналізувати деякі міфи, які склались через відсутність в Україні письмової історії мистецтва і зупиняться на особливостях творчого методу ключових авторів свого покоління.

Лекція відбудеться в рамках освітньої програми проекту «Арлекін іде..». Після лекції, о 16:00 відбудеться показ фільму Юрія Іллєнка «Криниця для спраглих».

Кінопрограма реалізована за підтримки Національного центру О. Довженка.

На всі події освітньої програми, до якої також входитимуть лекції з історії українського мистецтва ХХ століття і низка кінопоказів українського кіно 60-х років, можна придбати абонемент, вартістю 80 грн. Одноразовий вхід на захід – 30 грн.

Детальніше про події освітньої програми.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Лектори: Балашова Ольга, Вартість: 30–80 грн, Організатори: Мистецький Арсенал

Реклама:

Головне сьогодні