Форум видавців у Львові 2015

10 вересня розпочинається найгучніша літературна подія – України Форум видавців у Львові. Це 300 видавництв та книгорозповсюджувачів, десятки тисяч книжок і близько 400 подій у програмі Ярмарку. А також – 250 заходів у рамках 10. Міжнародного літературного фестивалю, у тому числі: Ніч поезії і музики NONSTOP, програма країни-почесного гостя Франції, гала-концерт 11. «Молодої Республіки Поетів» та багато іншого.

Головна локація 22 Форуму видавців у Львові – Палац мистецтв та подвір’я Палацу Потоцьких. Окрім цього – це ще 60 закладів у центрі Львова. Цьогорічна країна-гість: Франція. Фокусні теми: Культура vs. Пропаганда, Цінності.

Спеціальні теми: Програма розвитку і підтримки читання, Громадське обговорення законопроекту «Про освіту», Розвиток критичного мислення і зміни навчальних програм.

Спеціальні проекти 10. Львівського міжнародного літературного фестивалю:

Ніч поезії і музики нон-стоп. Акція триває з 22:00 до 6:00 і є одним із найпопулярніших заходів у межах Форуму видавців. У цьогорічній програмі – виступи 20-ти поетів з України та з-за кордону: виступ Юрія Андруховича і гурту «Karbido», перформанс текст-групи «Орбіта» з Латвії, проект композиторки Олесі Здоровецької – і не тільки.

Тиждень сучасної драматургії. Співорганізатор – ММ «Драбина», спільно з Львівським академічним театром ім. Л. Курбаса. У межах проекту Тиждень сучасної драми на Форумі буде представлено два читання від Першої сцени сучасної драматургії Драма.UA: п’єси «Полярники» (текст - Марія Вакула, режисер - Олег Онещак), і п’єси Моріса Панича в режисурі Павла Арє. Відбудуться вистави: «Лондон» (Перша сцена сучасної драматургії), Зерносховище (ТЮГ), «Так казав Заратустра» і «12 ніч« (Львівський академічний театр ім. Л. Курбаса). Також заплановано прем’єру сценічних читань п’єс сучасних британських драматургів – Девіда Герровера («Ножі у курках»), Керіл Черчілл («Там, вдалині») та Данкана Макмілана («Легені»), на якими працюють переможці конкурсу, який організатори оголосили і провели у липні. До участі у читаннях режисери залучають акторів Театру імені Леся Курбаса та інших театрів Львова.

Українсько-Єврейські Зустрічі. Це цикл дискусій за участі українських та єврейських інтелектуалів, письменників, перекладачів і науковців.

Поетична кав'ярня. Проект «Поетична кав´ярня» відбудеться у співпраці з Міжнародною Літературною Корпорацією Meridian Czernowitz. Серед учасників: Крістіне Кошель (Німеччина), Рон Вінклер (Німеччина), Єлена Фанайлова (Росія), Сергій Жадан, Ігор Померанцев, Андрій Любка, Дмитро Лазуткін, Борис Херсонський, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Катерина Бабкіна.

Детальний розклад подій дивіться на сайті Форуму.

Вартість: на всі дні Форуму – 70 грн. Купити квитки.

Місце: м. Львів, палац Потоцьких (м. Львів, вул. Коперніка, 15), Безкоштовно, Організатори: Громадська організація "Форум видавців"

Реклама:

Головне сьогодні