Документальний театр «Танцлабораторіум. Експертиза. Художник»

23 вересня о 19:00 в рамках Бієнале «Київської школи» пройде Танцлабораторіум. Експертиза. Художник. Тому, хто не має голосу, можна приписати сумнівні наміри – виникає атмосфера підозри. Коли хтось починає говорити, то проявляє себе. Стають можливими відстоювання позиції, дискусія, а не страх, що перекриває канали комунікації.

Говорити непросто – по-перше, ви не знаєте, що сказати, по-друге, боїтеся оцінки іншого. Почати говорити можливо тільки з тим, хто сам уже заговорив. Документальний театр пропонує ситуацію, в якій з'являється можливість почати розмову. Якщо ви на сцені, то вимушені говорити, бо коли ви мовчите, то погоджуєтеся зі словами іншої людини. Парадоксально, але «примус» говорити створює можливість для розмови. Учасники вистави виступають експертами власного життя в суспільно-політичному контексті, яким він є зараз.

Документальний театр – лабораторія сприйняття, лабораторія подразнення. Це місце, де ви не повинні бути політкоректним, де ви можете ламати обмеження свого буденного сприйняття, де можна зрозуміти когось, кого ви вважали своїм політичним опонентом, де ви можете здобути досвід, сенс якого – щось може бути не таким, як ви думали. Це можливість різних точок зору, зокрема, політичних. І те, що можна сидіти не одне над одним, а поруч, і дивитися на події під різними кутами – це і є архітектура театру. Документалістика – інструмент, який дозволяє робити видимими деякі фрагменти реальності та створювати навколо них поле комунікації.

Подія має ігрову структуру, а зміст вибудовується з питань і тем, які пропонують самі учасники.

Місце: Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури (Вознесенський узвіз, 20), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні